Món Esport
Una generació que explicarà la història
  • CA

Els contemporanis del millor Barça de la història, l’equip que ha aixecat 29 títols en els darrers dotze anys, podran explicar als seus successors que van veure jugar la millor generació de futbolistes que ha vestit mai la samarreta blaugrana. De fet, aquesta generació domina, amb puny de ferro, la llista dels jugadors amb més partits oficials disputats duent l’escut del Barça al pit.

Aquest dimecres, Sergio Busquets va entrar dins el selecte grup dels vuit futbolistes que més vegades han vestit la samarreta culer, superant Guillermo Amor amb el seu partit número 422. Per posar-ho en valor, el juny del 2003, l’any en què va canviar la dinàmica nuñista-gaspartiana dels anteriors anys en la història blaugrana, Amor era el tercer jugador amb més partits com a blaugrana (421), només superat per Migueli (549) i Carles Rexach (450), els dos futbolistes que més vegades s’havien vestit amb els colors blau i grana abans de veure’s ultrapassats per un grup d’esportistes superdotats, capaços d’utilitzar la seva època per explicar bona part de la història esportiva d’un club exitós.

 

A partir d’aquell moment, del nomenament de Frank Rijkaard com entrenador del primer equip, el Barça va canviar i els seus futbolistes, molts d’ells promocionats per Louis Van Gaal, van començar a formar una generació única i difícilment repetible en el futur. Xavi, Puyol, Iniesta i Valdés, jugadors professionals ja amb Van Gaal, van créixer al costat de Rijkaard i van fer el pas definitiu per liderar el millor Barça de la història, juntament amb Lionel Messi, la principal aposta del tècnic holandès recomanat per Johan Cruyff.

Anys després, Sergio Busquets, Dani Alves i Gerard Piqué -fitxats o ascendits al primer equip l’estiu del 2008- van sumar-se a la columna vertebral del conjunt dirigit per Pep Guardiola, l’entrenador culer amb més títols, ajudant a convertir en excels un grup de futbolistes inimitable i formant part del Top-20. En dotze anys, sis d’aquests jugadors han assaltat les vuit primeres posicions en el rànquing de professionals amb més partits disputats vestint la samarreta blaugrana: Xavi (767), Iniesta (621), Puyol (593), Messi (572), Migueli (549), Valdés (535), Rexach (450) i Sergio Busquets (422). 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa