Món Esport
Un tràmit amb l’Sporting jugant-s’ho tot (20:45h)
  • CA

El fred seguirà sense existir per als jugadors del Barça. Tot i les baixes temperatures i la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions assegurada -i com a primer de grup-, l’Sporting Club de Portugal aterra al Camp Nou (20:45 hores, beIN Sports) disposat a fer córrer el conjunt d’Ernesto Valverde, més pendent de no patir nous entrebancs en forma de lesió i amb la mirada situada en el complicat compromís del proper diumenge al Madrigal, l’estadi del Vila-real. Els portuguesos s’ho juguen tot a una carta. Han de guanyar al Camp Nou i esperar la punxada de la Juventus a l’estadi Giorgios Karaiskakis del Pireu, en el partit davant un Olympiacos que no s’hi juga absolutament res més enllà del prestigi i dels diners que la UEFA garanteix per empat o victòria.

Les opcions de l’Sporting passen per guanyar el Barça i per veure com la Juve, sotscampiona d’Europa la temporada passada, perd o empata a l’estadi del conjunt grec. Per això Jorge Jesus saltarà a la gespa del Camp Nou amb tota l’artilleria, confiat que l’Olympiacos els doni un cop de mà i que els blaugrana no els ho posin tant difícil com ho feren al José Alvalade el 27 de setembre passat. En aquella ocasió, el Barça es va endur la victòria amb un gol en pròpia porteria de l’uruguaià Sebastián Coates, però l’Sporting ja va demostrar tenir el nivell suficient per fer patir un equip que, per aleshores, sí que s’estava jugant la classificació.

 

Ara bé, tot i no tenir-hi res en joc a nivell esportiu, Valverde no vol sumar un nou partit sense aconseguir la victòria. Ja en són tres en els darrers quatre partits, amb els empats davant la Juventus, el València i el Celta de Vigo i amb una única victòria davant el Reial Múrcia, tot i que els blaugrana segueixen creixent i deixant fases de bon futbol, sobretot en els dos últims enfrontaments de Lliga.

A més, el Barça s’hi juga un bon tros de pastís econòmic. La UEFA paga 1,5 milions d’euros al club que aconsegueixi la victòria i en reparteix 500.000€ per als equips que empatin. I aquest milió de diferència també és important per a un club que busca urgentment recursos per tal de fer créixer els ingressos de la temporada 2017-18.

 

O centrals titulars o invents

 

A nivell esportiu, el tècnic blaugrana haurà d’inventar solucions per formar una defensa competitiva sense fer perillar els teòrics titulars. Amb Mascherano i Umtiti lesionats i sense opció de fer jugar cap central del filial per no tenir-ne d’inscrits, Gerard Piqué i Thomas Vermaelen són els únics futbolistes que poden ocupar l’eix de la defensa de manera natural, una disjuntiva que crea un dilema enorme a Valverde, que no vol patir nous sotracs que compliquin la trajectòria de l’equip en els propers partits de Lliga abans d’acabar l’any.

 

L’aposta d’El Món:

Possible onze del Barça davant l'Sporting.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa