Un històric Alabès, rival del Barça a la final de Copa (1-0)

L’Alabès ha fet història. Després de l’empat a zero de Balaídos, el conjunt dirigit per l’exblaugrana Mauricio Pellegrino ha aconseguit classificar-se per a la final de la Copa del Rei en derrotar per 1-0 al Celta de Vigo, en la tornada de les semifinals. D’aquesta manera, el conjunt vitorià serà el rival del Barça en una final inèdita, la primera de la història del club basc.

Un gol d’Edgar Méndez mancant vuit minuts pel final del partit ha estat suficient per superar el conjunt de Berizzo, que s’ha presentat a Vitòria amb tota la intenció de mantenir la possessió de la pilota i de tenir el control del partit, un domini que ha tingut durant la primera part. Dues grans accions de Iago Aspas han posat en dificultats la defensa local, però una gran aturada de Pacheco i una rematada que ha passat fregant el travesser han privat els gallecs d’avançar-se al marcador.

En una segona part amb anades i tornades, amb l’Alabès avançant metres i mostrant-se més valent, el conjunt de Pellegrino ha aconseguit sorprendre el Celta i, amb una bona defensa i molt cor a l’hora de buscar la porteria de Sergio Álvarez, ha pogut obrir les línies del conjunt viguès i batre’l en una acció que l’afició local recordarà durant molts anys. Ni els sis minuts d’afegit han impedit que l’Alabès es classifiqui per a la seva primera final de Copa. Ara, l’espera el Barça. De fet, l’Alabès és el primer equip que va derrotar l’equip blaugrana aquesta temporada, amb un 1-2 al Camp Nou que va deixar glaçat els aficionats culers.