Món Esport
Un Barça de quirats guanya a La Rosaleda (0-2)
  • CA

 

Johan Cruyff va imposar al Barça la màxima que “els diners han d’estar al camp i no al banc”. 25 anys després d’assolir la primera Copa d’Europa del club sota el mandat a la banqueta de l’holandès, el Barça ha alineat l’onze titular més car de la seva història. I lògicament, ha guanyat. El Barça ha vençut el Màlaga (0-2) fent un partit immaculat just abans de la cita més important de la temporada, el partit de Champions contra el Chelsea. Una actuació estel·lar de tots i cadascun dels futbolistes blaugranes ha permès els blaugranes resoldre el matx a la primera meitat.

Ha estat una primera part excelsa, d’un Barça de 500 milions d’euros. L’onze titular que ha alineat avui Valverde (Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Paulinho, Rakitic; Coutinho, Suárez, Dembélé) ha costat 500 milions d’euros i els seus integrants han demostrat la seva vàlua. Havia de respondre el líder sense Messi, baixa avui per la seva tercera paternitat. I ho ha fet amb solvència a partir dels nous fitxatges, Coutinho i Dembélé. Necessitaven tots dos una reivindicació com la d’avui, sobretot l’extrem francès, sorprenentment alliberat, encertat, precís i atrevit, les seves principals virtuts.

Ha brillat també Suárez, que ha obert el marcador. Ha intervingut Roberto amb una mà miraculosa a la primera mossegada del caiman uruguaià, però només ha pogut mirar i aplaudir a la segona. Jordi Alba ha fet un desplaçament de 30 metres per posar el cuir al cap del charrúa. El de l’Hospitalet ha posat la bola amb música, delicada com una figura de porcellana, per a que el davanter blaugrana només hagués d’acompanyar l’esfèric cap a la xarxa amb el cap.

Ha estat la primera esterrecada culer a la defensa d’un Màlaga pobre, vençut i capcot, sabedor que el seu camí cap a la Segona Divisió cada cop és més nítid. Protesten a Màlaga contra el seu propietari catarí, Al Thani, que fa mesos que no apareix per la capital del sol, si fa no fa, des que va dir “escòria” als catalans. L’aristocràcia futbolística que representa el Barça ha superat un “nou ric” enfonsat en la misèria.

També s’ha apuntat a la festa del gol Coutinho, deixant una fotografia per la història culer. Ousmane Dembélé ha retallat dins l’àrea amb un detall tècnic impressionant, deixant a terra el seu defensor. Ha centrat arran de terra i Coutinho ha creuat la bola amb l’única superfície de la bota que podia: l’esperó. Ha estat un gol preciós de Coutinho, que ja en porta tres amb el Barça: un a porta buida, l’altre, marca de la casa (xut des de la frontal) i el d’avui, un gol que recordarà sempre per la seva dificultat i exuberància.

 

Expulsió i 45 minuts per fer proves
 

 

S’ha acabat el partit quan Samu García, jugador del Màlaga, ha fet una entrada criminal sobre Jordi Alba i ha deixat els andalusos amb 10 (minut 30). El Barça ha seguit atacant, sobretot a partir d’un immens Dembélé, però no ha trepitjat l’accelerador més del compte. Samuel ha perjudicat el seu equip amb una puntada perillosa i el Màlaga ha patit davant d’un Barça que s’ha dedicat a divertir-se, impulsats a la pressió pel sempre omnipresent Busquets. Ha nedat a contracorrent el conjunt local, sempre morint a la vora de Ter Stegen.

El Barça ha guanyat amb solvència i la segona meitat ha estat un banc de proves pel partit contra el Chelsea. Ha entrat André Gomes per Sergi Roberto al lateral. Valverde té obsessió per assegurar la lliga, però avui, sense voler-ho, ha trobat una bona fórmula pel partit contra el Chelsea: el mateix onze canviant Coutinho per Messi. El Barça dels 500 milions té recursos. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa