És una casualitat però comença a no semblar-ho. Només s’han disputat 11 partits oficials -8 de Lliga i 3 de Champions- i el Barça acumula 5 gols de jugadors rivals en pròpia porteria, l’últim ahir de Nikolaou, defensa de l’Olympiacos. La mitjana és gairebé d’una diana cada dos enfrontaments, cosa que voldria dir que de mantenir-se l’estadística a l’acabar la temporada l’equip blaugrana sumaria uns 30 gols regalats per l’adversari. No passarà, evidentment, però mentrestant el conjunt d’Ernesto Valverde agraeix aquest aliat múltiple i inesperat. És un element més, atzarós, que explica l’arrencada fulgurant dels barcelonistes, amb 10 victòries i un empat.

A més a més, no han estat gols en pròpia porteria de farciment. Dels cinc, quatre han servit per obrir el marcador, normalment el gol que costa més: Tosca (Betis) en la primera jornada de Lliga al Camp Nou (2-0), Aday (Girona) en la sisena, a Montilivi (0-3), Coates (Sporting de Lisboa) en el segon partit de Champions (0-1), i el de Nikolaou (3-1). Tots ells, gols valuosos. El cinquè va ser el 0-2 involuntari de Gorka en el Girona-Barça.

 

Baixa forma de Suárez

 

Hi ha alguna causa d’aquesta mena de gols, tan puntuals normalment i no amb la regularitat actual? Aparentment, no, més enllà que el Barça estigui prop del gol molt sovint i això pugui provocar un error fatal del contrincant, sigui després d’una centrada enverinada o una bona pressió, per exemple. “Perquè hi hagi gols en pròpia porteria has d’arribar a l’àrea i tenir intenció de ficar-la”, ha indicat Valverde, sense afegir-hi altres teories.

Aquests gols en pp -com es posa a les fitxes arbitrals- estan ajudant a fer menys important la sequera de Luis Suárez. El davanter uruguaià només ha marcat tres gols en 2 mesos i no passa pel seu millor moment. Ofuscat de cara a porteria, amb rematades franques que no li entren, i també sense trobar el punt de forma que el fa singular, una barreja d’agressivitat, potència, habilitat i intuïció, Suárez espera revertir la situació en breu. De moment, els rivals li fan la feina. No van de blau i grana ni juguen al costat de Messi, però fan gols per al Barça.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa