Tsunami Democràtic assegura que no ha demanat mai la suspensió del Clàssic

L'organització deixa clar, en una entrevista a RAC1, que "això és una decisió de la Federació Espanyola"

Tsunami Democràtic ha concedit una entrevista exclusiva a RAC1 i ha deixat ben clar que mai no ha demanat que se suspengui el Clàssic del pròxim dimecres 18 de desembre al Camp Nou. El moviment que canalitza la resposta del poble català a la sentència dels presos ha assegurat que “això és una decisió de la Federació Espanyola” i que l’únic que demana és que “al camp sigui un clam amb el missatge ‘Spain, sit and talk‘”. “Seria curiós que al final fos la RFEF i la Lliga els que suspenen el Clàssic per segona vegada. Potser són ells els interessats en què no es jugui”, ha ampliat.

“La pregunta, en tot cas, és per a la Federació”, ha insistit Tsunami, que ha recordat que “aquest és un partit que ja s’ha anul·lat una vegada” i “ho va fer Javier Tebas”, que “potser és qui col·labora perquè no es jugui el partit”, i ha informat que ha “traslladat al Barça, com ho va fer en el primer comunicat als dos clubs, la proposta que el missatge ‘Spain, sit and talk‘ sigui ben visible al camp i a les grades a l’inici del partit mitjançant diverses fórmules, però sempre garantint la seva visibilitat”.

El club blaugrana, de moment, no ho veu amb bons ulls: “No hem tingut resposta positiva en aquest sentit. Tot i això, Tsunami deixa la porta oberta al fet que hi hagi resposta per poder fer visible aquest missatge, transversal i majoritari en la societat catalana, per part del Barça”. Sigui com sigui, el moviment també ha declarat en la conversa a RAC1 que “espera que com qualsevol ciutadà, el club culer se sumi a l’acció per fer evident el missatge que l’Estat ha de seure per parlar del dret a l’autodeterminació, la llibertat i els drets fonamentals“.

Més informació

Nou comentari