Triomf agredolç del Barça a Europa: Mirotic es lesiona (90-72)

El Barça ha guanyat el Zenit de Sant Petersburg (90-72) al Palau Blaugrana i ha encadenat tres triomfs consecutius a Europa per mantenir-se en la zona alta de la classificació gràcies a un partit que han desembussat Kyle Kuric i Malcolm Delaney amb els seus triples i que li ha servit a Thomas Heurtel per tornar a la màxima competició europea després de la seva lesió de llarga durada.

El base francès continua agafant ritme i ja fa ballar els seus companys al seu ritme (8 punts, 3 rebots i 7 assistències). Els seus minuts en pista han estat bons, però el principal artífex de la victòria blaugrana ha estat un Kyle Kuric que no ha fallat cap dels seus primers cinc triples intentats i que ha fet que el seu equip se n’anés al marcador en el segon quart.

De fet, el parcial inicial del segon període ha estat un 9-0 amb tots els punts d’un Kuric secundat, després, per Malcolm Delaney. Tots dos han acabat el partit amb 21 punts i han tombat un Zenit entrenat per Joan Plaza que ha intentat, sense èxit, canviar el rumb del duel amb diverses defenses zonals que han estat infructuoses.

El Zenit venia de guanyar tres dels seus últims quatre partits, però al Palau Blaugrana no ha pogut perllongar la seva bona ratxa. Aquest Barça, que ja ha superat les dificultats de principi del 2020, segueix progressant adequadament i amb la recuperació d’Heurtel, malgrat que ara és Cory Higgins qui es troba a la infermeria, somia a mantenir-se en el Top 4 i fins que arribin els play-off.

El Barça ha arribat a guanyar de 23 punts a l’inici del tercer quart, amb una cistella d’un Nikola Mirotic que no ha pogut acabar el partit per molèsties a l’abductor i ha encès les alarmes al Palau Blaugrana. Malgrat que el Zenit ha arribat a retallar fins als 14 punts, en cap moment ha perillat el triomf blaugrana, ja que els de Svetislav Pesic han administrat molt bé la diferència que s’havien guanyat prèviament.