Tres anys sense Johan Cruyff

El Barça, l'Ajax, Holanda i el món del futbol en general recorden i perpetuen el seu llegat en el tercer aniversari de la seva mort

Aquest diumenge fa tres anys que la ciutat de Barcelona i el món del futbol van rebre una de les notícies més doloroses de la seva història recent: la mort de Johan Cruyff. L’entrenador holandès, vital per entendre el millor Barça de la història, va deixar una empremta que, de ben segur, serà perpètua. El seu llegat és inesborrable i sempre ho serà. La seva figura segueix ben viva i mai no ho deixarà d’estar.

 

El Barça ja ha posat el seu granet de sorra durant aquesta setmana passada perquè Cruyff no perdi mai la seva condició d’etern i ha organitzat unes xerrades i projeccions de peces audiovisuals amb els equips del futbol formatiu masculí i femení de la Masia per recordar la seva figura i algun dels conceptes metodològics que Cruyff va introduir en l’ideari futbolístic amb el qual treballa el futbol formatiu. Aquest diumenge, el club català ha seguit homenatjant l’holandès i ha publicat un emotiu vídeo a les seves xarxes socials:

 

 

Barça i Cruyff són dos conceptes que sempre aniran lligats de la mà, però l’homenatge blaugrana no ha estat l’únic que ha rebut una persona que també va influenciar el món del futbol en general. Aquest ha estat el contingut publicat pel seu compte oficial:

 

 

Holanda també el recorda (i l’homenatja)

Homenatge a Johan Cruyff als carrers d'Amsterdam.

Homenatge a Johan Cruyff als carrers d’Amsterdam. | @JohanCruyff

L’altre club de la seva vida va ser l’Ajax. A Amsterdam, el llegat de Johan Cruyff també serà etern. Durant els últims dies, els carrers de la capital d’Holanda han rememorat la figura d’un personatge que forma part de la història del país. A més dels homenatges que se li han fet al carrer, l’Ajax també ha volgut dedicar-li un vídeo i, aquesta nit, la Reial Associació de Futbol dels Països Baixos (KNVB) aprofitarà l’Holanda-Alemanya classificatori per a l’Eurocopa del 2020 per recordar-lo. Abans del partit, que es disputarà precisament al Johan Cruyff Arena, els marcadors de l’estadi mostraran imatges de la carrera de Johan Cruyff amb la seva selecció.

 

Nou comentari