Món Esport
Tot està per fer i tot és possible
  • CA
Stuani celebra un dels dos gols contra el Barça. | EFE

“Posem-nos dempeus altra vegada. I que se senti la veu de tots, solemnement i clara. Cridem qui som i que tothom ho escolti. Que tot està per fer i tot és possible”, clama el vídeo que, recordant un dels poemes més bonics que ens va llegar Miquel Martí i Pol, ha preparat el Girona per esperonar als seus aficionats de cara al derbi català d’aquest diumenge (16.15h, beIN LaLiga) contra el Barça d’Ernesto Valverde a Montilivi, un duel que els blanc-i-vermells afronten amb l’ambició d’enterrar la mala dinàmica de resultats, de fins a nou partits consecutius sense conèixer la victòria. Per trobar una ratxa pitjor que l’actual, de fet, cal traslladar-se fins al curs 2013-2014, quan el conjunt gironí va enllaçar catorze jornades seguides sense sumar els tres punts. L’arribada de Pablo Machín, a més de salvar l’equip d’un descens a la Segona Divisió B que semblava certament inevitable, va canviar per sempre la cara d’un Girona que ha canviat de les penúries d’aquella època pels somriures del present.

 

Perquè per molt que l’equip, que no suma els tres punts des que va assaltar el RCDE Stadium (25.11.2018), no estigui sabent trobar la tecla per tancar els partits en les darreres setmanes i que el coixí de punts s’hagi anat reduint perillosament, el cert és que la situació del conjunt d’Eusebio Sacristán és per sentir-se orgullosos d’uns futbolistes que afronten el derbi contra el Barça després de l’esforç titànic que van completar en el partit de dijous contra el Reial Madrid al Santiago Bernabéu (4-2), corresponent a l’anada dels quarts de final de la Copa del Rei. Convençut que la gran prioritat de Girona és aconseguir la permanència a Primera Divisió, el tècnic val·lisoletà va optar per reservar futbolistes com Portu, Bernardo Espinosa, Pedro Porro, Aleix García, Bono, Pere Pons o Cristhian Stuani, que ja no va jugar contra el Betis per sanció i que aquest diumenge tornarà a ser la gran referència ofensiva dels blanc-i-vermells.

 

L’entrenador de La Seca, però, no podrà comptar amb Borja García ni Seydou Doumbia, que van caure lesionats contra el Madrid i que se sumen a Carles Planas, Patrick Roberts, Aday Benítez i Johan Mojica en la nòmina de baixes del Girona. Amb tot, les grans incògnites en l’onze d’Eusebio, que va dirigir el filial del Barça entre el 2011 i el 2015 i que aspira a millorar el 2-2 esgarrapat al Camp Nou en el partit de la primera volta, resideixen en el carril esquerre, on tant el jove Valery Fernández com Raúl García Carnero tenen opcions de ser titulars, i en el substitut de Borja García a la mitja punta del 3-5-2 del Girona, una posició que el tècnic blanc-i-vermell podria confiar a Àlex Granell, a Douglas Luiz o a Seung-Ho Paik, del Peralada.

 

Possible alineació: Bono; Pedro Porro, Jonás Ramalho, Bernardo Espinosa, Juanpe, Valery Fernández; Pere Pons, Aleix García, Àlex Granell; Portu i Cristhian Stuani.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa