Tebas es rendeix a Messi: “No m’imagino una Lliga sense ell”

"És el millor jugador de la història i és una sort tenir-lo a la Lliga", ha declarat el màxim dirigent del futbol espayol en la primera jornada de l'IV World Football Summit

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha reitrat que Leo Messi, que va rebre aquest dilluns el premi The Best de la FIFA, “és el millor de la història” i que no s’imagina el campionat sense ell, així com s’ha felicitat pel començament del curs que farà, segons ell, una lluita pel títol “més apassionant”. “Messi és el millor jugador de la història i és una sort tenir-lo a la Lliga. Ara com ara no m’imagino una Lliga sense ell. Messi ha nascut a la Lliga espanyola i esperem que acabi enala Lliga espanyola”, ha dit després de participar en la primera jornada de l’IV World Football Summit, el congrés de la indústria del futbol que se celebra fins a aquest dimecres al Teatre Goya de Madrid.

Així mateix, ha confirmat que el Barça li va sol·licitar canviar el dia del partit d’aquest dimarts contra el Vila-real per la cerimònia de la FIFA a Itàlia, però ha justificat que aquesta modificació “suposava el canvi d’onze partits de futbol”. “Els horaris es van posar fa 30 dies. El premi no acabava molt tard i crèiem que podia estar a Barcelona a la nit. La nostra política és trepitjar els menys partits possibles“, ha argumentat. Respecte al mal inici dels dos grans, especialment del conjunt blaugrana, Tebas ha recordat que li és igual l’equip que guanyi la Lliga Santander. “Només demano que no sigui una Lliga de cent punts. És competitiva si el campió està entre els 85 i 90 punts. Sempre se’ns compara amb la ‘Premier’ i el City va guanyar l’any passat amb 97 punts. Si és competida serà molt més apassionant. L’important és que continuem tenint els millors jugadors del món i els millors clubs”, ha explicat.

Malgrat la primera resolució judicial, el president de LaLiga ha subratllat que el partit dels dilluns “està judicialitzat”, ja que han sol·licitat mesures cautelars. “Espero que aquesta temporada tinguem partits els dilluns. És una pena perquè a Europa s’està jugant els dilluns i quan viatjo pel món sempre et diuen en què perjudica els dilluns a la Federació Espanyola”, ha lamentat. Una altra de les amenaces per al futbol professional és, segons ell, el projecte de la Superlliga que projecta l’Associació Europea de Clubs (ECA), “afortunadament paralitzat”. “La Superliga fa un claríssim mal a LaLiga, podria suposar fins a 500 milions euros menys a partir del 2024. Li diria als grans clubs que també els farà mal a mitjà termini”, ha advertit.

Ha incidit que l’actual model de la Lliga de Campions “ha funcionat molt bé”. “Hi ha alguns problemes de competitivitat en alguns països petits, però hi ha un altre tipus de solucions. Els problemes a Europa no se solucionen amb el canvi de format. La ECA s’equivoca de timbre per entrar a la casa. No és la reforma que es va anunciar i que ara està paralitzada, espero que per sempre”, ha dit. Ha repetit que li hagués agradat que el davanter brasiler del PSG Neymar hagués tornat a la Lliga, “amb bon comportament com va dir Del Bosque“. “Espero que algun dia Neymar acabi jugant en un equip espanyol”, ha sentenciat.

Més informació

Nou comentari