Món Esport
Surten a la llum les xifres del contracte de Messi amb el Barça
  • CA

El diari El Mundo ha revelat les xifres del contracte de Leo Messi amb el Futbol Club Barcelona. Entre la temporada 2017-2018 i la 2020-2021, és a dir, l’actual, l’argentí hauria de cobrar 555.237.619 euros bruts amb l’entitat blaugrana. Sempre segons el diari madrileny, Messi ja hauria rebut uns 511 milions dels 555 totals i, per tant, des d’ara fins al final de la temporada el Barça encara n’hauria de pagar 44 més.

Aquestes dades suposen que el capità del Barça estaria cobrant uns 138 milions d’euros per curs. Aquestes xifres sortirien del sou base amb algunes primes afegides, com una prima per renovació de 115 milions d’euros i una altra de “fidelitat” de 78 milions d’euros. A més a més, segons assegura El Mundo, Messi encara podria haver engreixat més el seu salari si hagués guanyat alguna Lliga de Campions.

El diari ho justifica tot plegat amb imatges del mateix contracte, el qual hauria estat signat el dia 25 de novembre del 2017 entre el mateix Messi, Josep Maria Bartomeu, president del moment, Jordi Mestre, vicepresident esportiu, i Òscar Grau, CEO del club.

A tot això, cal destacar que sempre estem parlant de quantitats brutes i a Messi, igual que a la resta d’esportistes d’elit i persones que cobren aquestes grans fortunes, se li aplica la retenció d’IRPF més alta de totes, que ronda el 50%. Per tant, l’argentí estaria percebent uns 280 milions d’euros del total i uns 70 per temporada. Sigui com sigui, el Barça sí que ha de pagar la quantitat total i aquests 44 milions que resten podrien ser un gran problema per a una entitat que es troba en una situació econòmica molt delicada.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa