Món Esport
Setién: “El VAR és una eina extraordinària que no s’està utilitzant bé”
  • CA

Quique Setién ha aprofitat la roda de premsa prèvia al derbi català entre el Barça i l’Espanyol per tornar a deixar clara la seva opinió en relació amb la polèmica arbitral. L’entrenador càntabre ha mantingut una postura menys contundent que Josep Maria Bartomeu, que creu que el VAR “no és equitatiu” i que “sempre beneficia el mateix equip”. Segons el tècnic blaugrana, el sistema de videoarbitratge “de vegades et beneficia i d’altres et perjudica”, “és una eina extraordinària que no s’està utilitzant correctament”.

“No em sembla malament que algú manifesti alguna opinió si ho fa amb respecte. No he escoltat les paraules del president, però pel que he llegit ha estat respectuós. No entenc que algunes accions es consultin amb el VAR i altres no. Tenim una eina extraordinària que no s’està utilitzant correctament. El criteri és desconcertant, cal unificar-lo. Tothom ha vist el que està passant i cadascú ho interpreta a la seva forma”, han estat les declaracions de Setién al respecte. Josep Maria Bartomeu també l’ha ratificat i ha assegurat que la temporada vinent continuarà a la banqueta local del Camp Nou, però ell ha optat per la prudència: “Em limito a fer la meva feina”.

“Abans del partit contra el Vila-real no tenia la sensació que les coses poguessin canviar. Fa temps que he superat aquests moments que viu el circ del futbol. Em limito a fer la meva feina. El club m’ha transmès que està satisfet amb la nostra feina. Em centro en això, més enllà d’haver guanyat un partit com el de l’altre dia a Vila-real. No visc al dia, intento veure les coses amb una mica més de perspectiva”, ha reconegut

Les declaracions de Setién prèvies al Barça-Espanyol

Un partit especial: “Els derbis no tenen res a veure amb la classificació ni els moments dels equips. Els jugadors s’aïllen de tot i intenten guanyar el partit. Serà un enfrontament molt emocionat, el moment amb què arribem no tindrà res a veure”.

Content amb l’equip més enllà de l’últim partit: “Nosaltres estem bastant contents amb les sensacions. Una altra cosa són els resultats. El punt d’encert i la fluïdesa en el joc de l’altre dia no s’han vist en altres partits, però abans de la visita al Vila-real ja vam tenir moments molt bons. L’exigència de l’última setmana ha estat màxima i hem respost bé”.

Bartomeu el ratifica: “Abans d’aquest partit no tenia la sensació que les coses poguessin canviar. Fa temps que he superat aquests moments que viu el circ del futbol. Em limito a fer la meva feina. El club m’ha transmès que està satisfet amb la nostra feina. Em centro en això, més enllà d’haver guanyat un partit com el de l’altre dia a Vila-real. No visc al dia, intento veure les coses amb una mica més de perspectiva”.

El VAR, una eina extraordinària mal utilitzada: “No em sembla malament que algú manifesti alguna opinió si ho fa amb respecte. No he escoltat les paraules del president, però pel que he llegit ha estat respectuós. No entenc que algunes accions es consultin amb el VAR i altres no. Tenim una eina extraordinària que no s’està utilitzant correctament. El criteri és desconcertant, cal unificar-lo. Tothom ha vist el que està passant i cadascú ho interpreta a la seva forma”.

Menys crític que Bartomeu amb el VAR: “Les decisions afavoreixen un equip o l’altre. De vegades et beneficien i d’altres et perjudiquen. Això ha estat sempre així”.

Optimisme: “És clar que podem guanyar aquesta Lliga. La realitat i les matemàtiques ho demostren. No és fàcil, però hem de mantenir l’esperança fins a l’últim dia. Nosaltres hem de guanyar tots els partits, progressar i si no podem guanyar aquesta competició, que la bona feina ens valgui per a la següent”.

Griezmann ja s’entén amb Messi i Suárez: “Aquesta és la sensació que té tothom, ja que l’altre dia van connectar molt bé i van crear moltes oportunitats perilloses. Jo crec que ja s’han trobat en altres moments. No em guio únicament per un partit. Les coses s’han d’analitzar amb perspectiva. Hi ha moltíssimes variables que fan que cada duel sigui diferent. La proposta del rival també influeix en el nostre joc”.

Arthur, en una situació especial: “No diré que és exactament igual que la que tenia abans de fitxar de la Juventus. Segueix entrenant amb nosaltres i ho fa amb entusiasme, però jo prenc decisions en funció del que veig i del rendiment d’ell i dels seus companys”.

Sense tirar coets: “L’altre dia va sortir tot molt bé, sí, però hi haurà equips que es tancaran molt més que el Vila-real. Tots els partits són diferents i tenim altres alternatives al 4-4-2. Des que vam arribar estem buscant possibles solucions a determinats escenaris”.

De Jonc, a punt per reaparèixer aviat: “Ja veurem com evoluciona. Avui ha participat en l’entrenament, encara que la sessió ha estat poc intensa. Les sensacions són cada vegada millors. Si no juga a Valladolid, participarà en el pròxim partit”.

L’ascens del filial, prioritari: “És clar que tindrem en compte la situació del filial. Intentarem facilitar les coses al màxim. Haurem de prendre decisions amb diversos jugadors en funció de com estigui el grup, ja que a l’agost arriba la Champions, una competició que ens importa molt. Ho valorarem a consciència”.

L’hora de Griezmann: “Tant de bo que sigui així. L’altre dia va fer un partit extraordinari, però jo no només ho associaria al canvi de posició. Té molta qualitat i va estar molt inspirat. També el va ajudar molt l’aportació de Sergi Roberto, que va fer moltes coses bé i va permetre que altres futbolistes brillessin”.

Els resultats no poden amagar-ho tot: “Hem fet molt bons partits sense obtenir bons resultats. Les primeres mitges hores a Sevilla i Vigo van ser molt bones. Hem tingut moments de joc molt precís. Que la pilota entri o no depèn de diverses qüestions, de la inspiració en moments determinats”.

La clau de l’èxit, la continuïtat: “Hem de mantenir en el temps les coses bones que fem i corregir i millorar els defectes. No hem d’analitzar el rendiment d’un equip en funció dels resultats. Entenc el circ del futbol, però no em convencereu que el Barça ha jugat malament”.

Futbolistes apercebuts de sanció: “Vull que tots els futbolistes juguin amb tranquil·litat i si són sancionats, es perdran un partit. A hores d’ara no pensarem en això”.

L’Espanyol, equip de Segona: “El Barça no enviarà a Segona l’Espanyol. Això és un procés que requereix molt de temps. Per les circumstàncies, pot passar, però en cap cas serem nosaltres els culpables. Serà conseqüència de tota una temporada”.

En contacte permanent amb la secretaria tècnica: “Evidentment, parlem molt sovint i intercanviem impressions. És normal i habitual en aquestes dates. Hi ha moltes incerteses que cal resoldre i que influiran en les decisions”.

Ansu Fati progressa adequadament: “Està molt bé. És un noi molt receptiu a l’hora de voler millorar. Estem molt satisfets amb ell, amb el seu treball. La seva evolució és molt correcta. Està fent petits passos que l’ajudaran a créixer. Està fent molt bona feina”.

El rendiment d’Arturo Vidal i el seu futur: “Ens està donant-nos moltes coses. Genera un entusiasme i un compromís que és inalterable en tot moment. Sempre està disposat a tot. És una sort comptar amb futbolistes així a la plantilla. Té moltes opcions de seguir, crec que té contracte en vigor. Jo de moment compto amb ell, li hauríeu de preguntar a ell per les seves intencions”.

El cas d’Arthur: “Té un contracte firmat per un altre equip. S’ha compromès a donar-ho tot fins al final, però no tinc la necessitat d’explicar per què és diferent la seva situació. És obvi”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa