Quique Setién és completament conscient que la seva proposta tot just ha viscut aquest diumenge el seu punt de partida, però ell ha deixat ben clar que ha vist un Barça molt proper al que vol i s’imagina. “Hi ha moltes coses que hem fet bé i que seguirem fent bé. No n’hem de canviar tantes, només hem de mantenir el rigor i la disciplina mental per poder mantenir el nivell els 90 minuts”, ha declarat el tècnic càntabre en la roda de premsa posterior al seu debut al Camp Nou, amb victòria per la mínima contra el Granada.

Hem vist al camp moltes coses que havíem plantejat i això és molt positiu. Només hem concedit dos xuts i hem tingut moltes oportunitats per marcar abans del que ho hem fet. He d’analitzar el partit, però marxo satisfet amb la versió que hem vist”, ha ampliat al respecte el nou entrenador blaugrana, que no s’ha mostrat preocupat sobre la falta de profundidat, ja que “això depèn de la inspiració dels jugadors”. “En aquest aspecte, Leo Messi ens tranquil·litza, perquè sabem que pot aparèixer en qualsevol moment“, ha valorat.

En l’àmbit individual, Setién ha lloat l’omnipresència de Sergio Busquets, “el futbolista que millor entén la seva posició quan el rival recupera la pilota”, i ha considerat que Riqui Puig “ha estat molt bé”. “Quan ha entrat estàvem relativament còmodes amb un home més i ha participat molt. Ha llegit molt bé el partit”, ha reflexionat al voltant del migcampista de Matadepera. El que més li ha agradat del seu equip, però, ha estat la pressió avançada: “És preferible fer un esforç de deu metres endavant que de 40 o 50 enrere. I això ho han entès a la perfecció els meus jugadors”.

Les declaracions de Setién posteriors al Barça-Granada

Satisfet amb el seu debut: “Hem vist al camp moltes coses que havíem plantejat i això és molt positiu. Només hem concedit dos xuts i hem tingut moltes oportunitats per marcar abans del que ho hem fet. He d’analitzar el partit, però marxo satisfet amb la versió que hem vist. No hem hagut de córrer al darrere de la pilota i, en general, hem tingut el domini del partit en un dia desagradable pel vent i pel rival, que s’ha tancat molt bé. Estic bastant content amb el que he vist”.

Els problemes de profunditat: “Hi ha molts factors que influeixen entre marcar un gol o fallar-lo. No és fàcil millorar això, ja que depèn de la inspiració que tinguis. En aquest aspecte, Leo Messi ens tranquil·litza, perquè sabem que pot aparèixer en qualsevol moment com ha fet en els últims deu anys. Al marge d’això, marxo satisfet amb el joc de l’equip”.

No descarta fitxar un ‘9’: “Ja analitzarem si hem de fitxar un davanter o no. Encara tenim temps”.

Possessió i ritme de joc: “És clar que m’agradaria que l’equip tingués una circulació més ràpida de la pilota, però això depèn molt de les dificultats que ens plantegi el rival. El Granada ha tallat molt bé el ritme. Jo necessito tenir control i paciència. Hem de saber calibrar quan necessitem pausa i quan hem d’accelerar”.

Aspectes clau: “El que ha passat en el gol ha succeït dues o tres vegades abans, però no hem estat encertats. Insistirem en el fet de millorar determinats matisos com la pressió després de pèrdua, quelcom que ens ajudarà a guanyar els partits i patir menys”.

Una valoració positiva: “Jo he vist moltes coses del Barça que vull. N’hi ha que hem fet bé i que seguirem fent bé. No hem de canviar tantes coses, només hem de mantenir el rigor i la disciplina mental per poder mantenir el nivell els 90 minuts. Ens hem activat molt ràpidament després de pèrdua i hem estat molt valents. Tothom s’ha compromès en la recuperació i, encara que això avui no ha tingut molt de premi, ho valoro molt positivament”.

L’omnipresència de Sergio Busquets: “És el futbolista que millor entén la seva posició quan el rival recupera la pilota. L’únic que podem fer respecte als altres jugadors és coordinar-nos bé. Això és un mecanisme que requereix estar molt pendents. No només ell, Sergi Roberto també ha recuperat moltes pilotes i ens ha ajudat molt en la sortida de pilota”.

Riqui Puig entra en escena: “Ha estat molt bé. Quan ha entrat estàvem relativament còmodes amb un home més i ha participat molt. Ha llegit molt bé el partit”.

Què t’agradaria millorar?: “Sempre es pot millorar. Quan analitzi el partit amb tranquil·litat ho veuré millor. Hi ha hagut alguns errors que ens podrien provocar algun ensurt”.

Griezmann i la seva solidaritat defensiva: “És un gran jugador amb una capacitat de treball i compromís extraordinària. No és normal en un futbolista de les seves característiques, però ho ha integrat i ens ajuda molt”.

Busquets ha fet més passades que tot el Granada: “Això indica que és un dels jugadors que millor entén el joc de posició. És molt intel·ligent, es mou molt bé i fa una lectura extraordinària del partit. És un dels millors del món en la seva posició”.

La pressió avançada és vital: “És preferible fer un esforç de deu metres endavant que de 40 o 50 enrere. I això ho han entès a la perfecció els meus jugadors. Jordi Alba se n’adonarà sense cap mena de dubte. Els esforços que ha fet no han estat excessius, però”.

El Granada, un equip molt treballat: “Teníem diverses opcions i hem escollit jugar amb els extrems a cama natural. No era fàcil perquè el Granada s’ha tancat molt bé i ha estat difícil trobar espais”.Més notícies

Aires de canvi al Camp Nou (1-0)

Quique Setién s'estrena amb una victòria per la mínima contra el Granada que evidencia que el seu Barça no negociarà el joc de posició

Els 20 minuts de Riqui Puig

La perla de la Masia ha entrat a la segona meitat del partit davant el Granada i ha demostrat el gran potencial que té

Nou comentari