L’empat a Balaídos, sumat al triomf del Reial Madrid a Cornellà-El Prat, va frustrar bona part de les aspiracions del Barça a guanyar la novena Lliga dels darrers dotze anys. El conjunt blaugrana va millorar la imatge oferta en els últims partits, però no va aconseguir emportar-se els tres punts de Vigo. Com ja ha quedat ben demostrat, però, la nova normalitat no concedeix descansos i aquest dimarts els culers tenen una nova prova de foc. L’Atlètic de Madrid visita el Camp Nou per avaluar la voluntat dels de Setién per lluitar fins al final i no rendir-se davant les adversitats. Hi ha molt a guanyar, però també a perdre. No és un compromís qualsevol (22.00 hores / Movistar LaLiga)

A la corda fluixa

Quique Setién va aterrar al Camp Nou amb un projecte il·lusionant. Va prometre confiança en els joves de la Masia i fidelitat absoluta al joc de posició, a la màxima que estableix que “el millor camí per arribar a la victòria és fer les coses bé”. Uns mesos –i una pandèmia– després, no obstant això, el càntabre es troba més qüestionat que mai tant pels mitjans com pels resultats. L’equip no venç ni convenç. El retorn a la competició ha continuat evidenciant greus problemes futbolístics i ell no només ho ha negat en roda de premsa sinó que les solucions que ha intentat trobar no han resultat fructíferes. Tot plegat ha provocat que hagi d’encarar una de les setmanes més complicades de la temporada, en què el Barça s’enfrontarà a l’Atlètic i al Vila-real, a la corda fluixa.

Segons diverses informacions periodístiques, de fet, Setién podria no acabar la temporada a la banqueta blaugrana si no aconsegueix superar amb nota (i victòries) els dos pròxims compromisos. No serà gens fàcil: l’Atlètic de Madrid i el Vila-real són dos dels conjunts que han tornat millor del confinament. Els matalassers, en concret, han guanyat quatre dels cinc partits que han disputat després de l’aturada, un balanç de resultats que els ha permès afermar-se a la tercera posició de la Lliga. Els de Simeone han adquirit una bona dinàmica i arriben al Camp Nou amb ganes de continuar evidenciant la seva millora. A més, el conjunt madrileny sempre és un equip incòmode, amb un plantejament molt definit i basat en la solidesa defensiva. En l’últim duel que van disputar contra l’Atlètic, els culers van jugar força bé, però van ser eliminats de la Supercopa d’Espanya i Ernesto Valverde va ser acomiadat. El cercle, si no hi ha triomf local aquest dimarts, es podria tancar.

Dos capitans tornen a escena

Sergi Roberto, recuperat d’una fissura costal, i Sergio Busquets, que va complir sanció a Balaídos, van ser les principals novetats de la convocatòria del Barça per rebre l’Atlètic. Els dos capitans podrien ser titulars i formar part d’un onze que, sense cap mena de dubte, estarà farcit dels efectius més importants. És molt probable que Antoine Griezmann surti d’inici per enfrontar-se al seu exequip, el club que el va catapultar cap a l’èxit. A Vigo, Riqui Puig també va deixar ben clar que mereix moltes més oportunitats de les que ha tingut fins ara. Caldrà veure si Setién li dona continuïtat en un partit de màxima exigència. Simeone, per la seva banda, no podrà comptar amb Savic ni Koke, sancionats per acumulació de targetes grogues.

Possible alineació: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Riqui Puig; Messi, Suárez, Griezmann.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa