Món Esport
Sense Busquets i Suárez (16:15h)
  • CA

Cada cop queden menys setmanes per finalitzar la temporada i el Barça veu com s’apropa la fase definitiva de les competicions. Amb la Lliga pràcticament al sac i amb la final de Copa de l’horitzó, la Lliga de Campions i la Roma -el rival dels quarts de final- permeten al conjunt d’Ernesto Valverde i al barcelonisme il·lusionar-se amb un curs que pot acabar essent, de nou, històric. La paraula triplet ja no és descabellada i, tot i que encara falten jornades decisives i compromisos d’altíssim nivell competitiu, la presència d’un Lionel Messi enormement inspirat i d’un equip que ha solucionat els problemes de solidesa de la temporada passada permeten somiar amb la triple corona. Amb el ’10’ a la gespa, assumir que els tres títols són impossibles és gairebé un sacrilegi.

Però aquest dissabte, Messi saltarà al camp sense dos dels seus millors socis. Sergio Busquets i Luis Suárez, amb qui l’argentí comparteix el podi dels futbolistes amb més minuts aquesta temporada, no hi seran. Busquets (3.418 minuts), amb una fractura a la falange d’un dit del peu soferta durant el partit davant el Chelsea, i Suárez (3.517), sancionat després de veure la cinquena targeta groga a La Rosaleda de Màlaga, seran baixa per al partit davant l’Athletic Club de Bilbao (16:15h, beIN LaLiga) i obligaran Valverde a reinventar un equip que gira al voltant dels seus eixos: el de Badia, el capità Iniesta, Messi i el seu amic uruguaià.

 

Després d’haver retrobat el 4-3-3 en el partit de dimecres davant el Chelsea d’Antonio Conte, el tècnic extremeny depèn ara de les sensacions i la voluntat d’Andrés Iniesta a l’hora de confeccionar l’onze que s’haurà de batre al seu exequip. Si el manxec es troba en condicions -cal recordar que Julen Lopetegui l’ha convocat amb la selecció espanyola per als partits amistosos davant l’Argentina i Alemanya-, serà titular aquesta tarda. I si el ‘8’ surt d’inici, Valverde haurà de redissenyar un equip en el qual Dembélé, Coutinho i Messi s’intueixen titulars.

Amb el francès havent recuperat bona part de la confiança perduda amb les lesions musculars i amb el brasiler podent disputar únicament la Lliga, no sembla que el Txingurri els hagi de fer descansar precisament ara, amb deu dies d’aturada per davant i amb la possibilitat de descansar, encara que tots dos hagin entrat a la convocatòria de les seves seleccions per als amistosos programats. Tant Busquets, com Suárez, són impossibles de substituir. Ningú pot assumir la feina que fan, tant en defensa -a l’hora de posicionar-se, d’anar al tall i de pressionar el rival-, com en atac, on la creativitat del català i la capacitat de fixar els centrals de l’uruguaià obren tot un ventall d’opcions a Messi i els seus acompanyants.

 

Però hi ha futbolistes que poden funcionar, com reconeix Valverde. Un d’ells és Ivan Rakitic, qui té un bon grapat de paperetes per ser el migcentre del Barça aquesta tarda. “Està fent una gran temporada i és fiable al cent per cent”, va manifestar el tècnic en la roda de premsa de dissabte. I els altres, amb menys opcions, serien André Gomes i Paulinho Bezerra, que ja han ocupat aquesta posició. Les titularitats de Dembélé i Coutinho, si Iniesta no juga, podrien provocar el retorn al 4-4-2 i l’entrada del mateix Paulinho per acompanyar Rakitic al doble pivot, deixant oberta l’opció de situar Messi com a jugador flotant entre el mig del camp i un Paco Alcàcer que no disposa de minuts de qualitat des de temps ençà. Amb el capità a l’onze, el 4-3-3 amb Messi de fals nou sembla la tria més lògica. La solució a aquesta eqüació, aquesta tarda al Camp Nou.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa