Món Esport
Segueix la desastrosa ratxa a domicili del Barça a Europa
  • CA
Leo Messi, durant el Lió-Barça de la Champions.
Leo Messi, durant el Lió-Barça de la Champions. | EFE

L’única Champions League que el Barça de Luis Enrique va guanyar, l´última que ha acabat al museu del Camp Nou, no s’entén sense el gran paper del conjunt blaugrana a domicili en la fase decisiva del campionat. Aquella temporada, els culers van imposar-se amb autoritat al Manchester City (1-2) i el PSG (1-3) i, encara que van perdre a l’Allianz Arena de Munic per la mínima (3-2), es van ajudar del partit a Barcelona de l’anada –que és recordarà sempre pel trencament de cintura de Messi a Boateng– per segellar el passi a la final de Berlín, que acabarien guanyant davant la Juventus de Torí.

 

Aquell 6 de juny del 2015, els aficionats blaugrana van omplir com folls els carrers per celebrar el segon triplet i la cinquena orelluda de la història del club. El que els fanàtics catalans no s’imaginaven és que aquell èxit fos el preludi a tres anys de naufragui per Europa, no només en termes de títols (que, per súmmum, han estats celebrats a Madrid), sinó també en actuacions decebedores. I és que, malgrat que en el primer partit d’eliminatòries posterior a la glòria el Barça va assaltar l’Emirates Stadium de l’Arsenal (0-2), des de llavors, el 23 de febrer del 2016, els catalans encara no han guanyat cap partit del tram decisiu de la Champions. Gairebé tres anys sense tastar el sabor del triomf lluny del Camp Nou. La xifra és esfereïdora i simptomàtica al mateix temps.

 

El pèssim balanç, abans de visitar el Lió, era d’una victòria en els últims set partits com a visitant. Ara és d’un triomf en els darrers vuit compromisos. El marcador global (13-1 en contra) encara és més desastrós pels interessos blaugrana. La realitat és que, si es vol guanyar la màxima competició europea entre clubs, s’ha de ser sòlid i saber competir (i patir) sense el suport dels teus afeccionats. Els precedents dels darrers anys deixen clar, remuntada miraculosa contra el PSG al marge, que un mal resultat com a visitant és molt difícil de revertir.

 

TEMPORADARONDARIVALRESULTAT
2014/15VuitensManchester City

  

(Etihad Stadium)

1-2
QuartsPSG

  

(Parc dels Prínceps)

1-3
SemifinalBayern de Munic

  

(Allianz Arena)

3-2
2015/16VuitensArsenal

  

(Emirates Stadium)

0-2
QuartsAtlètic de Madrid

  

(Vicente Calderón)

2-0
2016/17VuitensPSG

  

(Parc dels Prínceps)

4-0
QuartsJuventus

  

(Juventus Stadium)

3-0
2017/18VuitensChelsea

  

(Stamford Bridge)

1-1
QuartsRoma

  

(Olímpic de Roma)

3-0
2018/19VuitensOlympique de Lió

  

(Parc Olympique Lyonnais)

0-0

 

Al Parc Olympique Lyonnais, el Barça no ha pogut fer creu i ratlla ni inciar una nova etapa. El ‘Mode Champions’ culer ha atropellat el conjunt de Bruno Génésio, però no ha servit per trencar el malefici. Si els de Valverde culminen la seva classificació per als quarts en la tornada del Camp Nou, els blaugrana estaran obligats a demostrar en la pròxima ronda que tornen a ser un equip fiable a domicili. D’aquesta qüestió dependrà, bàsicament, la seva sort en l’actual edició de la Lliga de Campions i les que arribaran en un futur.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa