Món Esport
Rols i perfils per a un migcentre amb interrogants
  • CA

La lesió de Sergio Busquets, produïda diumenge passat a Eibar, ha creat un nou problema per a Luis Enrique en la confecció de l’onze titular que haurà d’enfrontar-se a la Reial Societat aquest dijous a la nit, al Camp Nou. Les baixes confirmades d’Andrés Iniesta i Rafinha, que ja es van perdre el partit a Ipurúa, s’han pogut solucionar amb el bon grapat de recursos que ofereix la plantilla confeccionada l’estiu passat, amb les incorporacions de Denis Suárez i André Gomes i l’opció, sempre irregular, de situar Arda Turan en la posició d’interior.

Ara bé, el migcentre no té recanvi. L’únic substitut real de Sergio Busquets és Sergi Roberto, format en aquest rol durant la seva etapa a les categories inferiors, però adaptat a una posició de lateral dret d’on no s’espera que surti. Tot i el bon rendiment -sempre esporàdic- d’Aleix Vidal, res fa pensar que Luis Enrique pugui optar pel puigpelatenc a la banda dreta de la defensa per situar Sergi Roberto al migcentre, sobretot en un partit de transcendència i màxima exigència com la tornada dels quarts de final de Copa davant la Reial Societat. 

 

Davant d’aquests dubtes, el tècnic asturià té, segons va explicar en roda de premsa, sis opcions per a la posició. Als teòrics migcampistes, Rakitic, André Gomes, Denis Suárez i Sergi Roberto, se’ls ha de sumar la possibilitat d’avançar Javier Mascherano -migcentre d’origen- o, fins i tot, Gerard Piqué, qui ja s’hi va situar durant la seva etapa al Saragossa, on va ser cedit pel Manchester United.

La pressió a la qual sotmetrà la Reial Societat al Barça obliga a Luis Enrique a replantejar la posició. L’equip blaugrana necessita un futbolista capaç de rebre la pilota d’esquena, amb pressió al seu darrere, i que disposi de sang freda i qualitat tècnica per girar-se i decidir en dècimes de segon quina ha de ser la sortida, sempre el més neta possible. La dificultat de l’equip d’Eusebio, intens del primer al darrer minut i especialista en teixir trampes mortals al voltant dels migcampistes i els laterals, fa que l’entrenador barcelonista hagi de ser molt curós en la tria del migcentre, posició clau i molt exigent en el partit d’aquesta nit.

 

André Gomes i Rakitic, els més ben situats

 

Aquesta situació descarta, pràcticament de forma definitiva, l’opció de Javier Mascherano. L’argentí ha viscut bona part de la seva carrera esportiva en aquesta posició, però les necessitats del Barça el converteixen en l’últim recurs. Luis Enrique disposa de futbolistes amb una visió, una tècnica i una velocitat de decisió més altes que Mascherano, vàlid per partits amb altres característiques i davant rivals amb un mig del camp més destructiu. El seu rendiment aquesta temporada i l’estat de forma de Piqué i Umtiti fan pensar que els dos habituals formaran a l’eix de la defensa, amb la qual cosa també quedaria descartada l’opció remota de Piqué al mig del camp.

 

Dos dels futbolistes que ja han ocupat aquesta posició -i ho han fet amb èxit- són Ivan Rakitic i André Gomes. Els dos disposen de les mateixes opcions per liderar l’equip des de la posició de pivot, fer d’enllaç entre l’eix defensiu i els interiors i compactar l’equip en les transicions ofensives i defensives. La seva tècnica és indiscutible i les possibiliats de tenir una sortida neta augmenten amb els seus perfils. Denis Suárez posseeix una qualitat tècnica similar, tot i que la seva capacitat de conducció el decanta cap a la posició d’interior esquerre, en substitució del lesionat Iniesta. El seu desequilibri un cop superada la primera línia de pressió pot resultar decisiu perquè el Barça tingui avantatge i superioritat numèrica a partir de la zona de tres quarts de camp.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa