Món Esport
Robert pensa en Sampaoli i Cocu per si Luis Enrique decideix marxar
  • CA
Jorge Sampaoli, actual entrenador del Sevilla. | EFE

Segons ha pogut saber El Món, Jorge Sampaoli, de qui s’ha parlat molt durant les darreres setmanes, és un dels noms anotats a la llibreta del secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, per si, finalment, arriba el moment de triar un nou entrenador que s’assegui a la banqueta del Camp Nou. Luis Enrique Martínez acaba contracte aquest proper mes de juny, després d’haver renovat per dues temporades el juny del 2015, arran de la consecuciódel triplet en el seu primer any com a tècnic del primer equip de futbol blaugrana.

Luis Enrique encara no ha informat al club de quines són les seves intencions de cara a la propera temporada i, per tant, la planificació del curs 2017-18 s’està gestant sense saber si l’entrenador seguirà dirigint els futbolistes un any més. Robert i Bartomeu esperen la seva decisió pacientment i confien que el tècnic comunicarà la voluntat de seguir o abandonar el vaixell amb el temps suficient per prendre les mesures adequades, però la realitat és que el 2017 és a la cantonada i en només cinc mesos tot haurà quedat vist per a sentència.

 

Robert Fernández preveu tots els escenaris possibles i això inclou la possibilitat que Luis Enrique deixi de ser entrenador del Barça el proper 3 de juny, data en la qual es disputa l’últim títol de la temporada, la final de la Lliga de Campions a Cardiff. A partir d’aquesta premissa, el secretari tècnic disposa d’una llista d’entrenadors que complirien el perfil adequat per asseure’s a la banqueta del primer equip, un catàleg que encapçala l’actual tècnic del Sevilla, Jorge Sampaoli. Segons ha pogut saber El Món, el nom de l’argentí ha planat sobre el despatx de Robert en forma de proposta, però l’exjugador del Barça no ha volgut escoltar cap interpel·lació en relació a la banqueta barcelonista, encara liderada per Luis Enrique.

El club no té pressa i espera una reacció per part de l’actual entrenador, l’home que ha aconseguit aixecar vuit títols en les dues temporades i mitja que duu dirigint els futbolistes blaugrana, i confia en una renovació abans de la finaltizació del seu contracte. Robert ho demostra defugint els intents d’aproximació per part de diversos agents, interessats en ofertar al club els seus entrenadors representats. La resposta a tots ells és clara: de moment, no escoltem cap proposta i esperem Luis Enrique.

 

Cocu també és a l’agenda

 

L’exmigcampista i capità del Barça forma part d’aquesta llista de futuribles encapçalada per Sampaoli. Philip Cocu, actualment dirigint el PSV Eindhoven, compleix el perfil, coneix la casa -i l’entorn- i forma part de l’escola cruyffista de futbol, tal i com ha demostrat amb l’equip holandès en les darreres tres temporades. Amb el PSV, Cocu ha desbancat el club dirigit per un altre exblaugrana, el central Frank de Boer, que va dimitir com a tècnic de l’Ajax aquest passat estiu després que el PSV li prengués la Lliga holandesa per segona temporada consecutiva. Cocu ha aixecat quatre títols des que s’asseu a la banqueta del Phillips Stadium: dues Eredivisie (lliga) i dues Johan Cruyff Shield (Supercopa d’Holanda).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa