Món Esport
Una reunió per resoldre tots els interrogants
  • CA

Calma tensa al Camp Nou abans de la tempesta. Aquest dimarts, els membres de la comissió gestora del Barça es reuniran amb l’objectiu de fixar una data definitiva per a la celebració de les eleccions. El 7 de març continua sent, ara per ara, el dia amb més possibilitat d’acollir els comicis. Encara no hi ha res definit: el club blaugrana està ultimant un acord amb Correus per intentar evitar, sigui com sigui, que la jornada democràtica torni a posposar-se per culpa de la pandèmia del coronavirus.

Segons diverses fonts, l’entitat culer haurà de posar de la seva part en cas que les eleccions al Parlament de Catalunya se celebrin el 14 de febrer. Haurà d’assumir part de la logística del vot per correu perquè Correus no tindrà temps d’encarregar-se completament. En principi, no hi hauria d’haver massa problema perquè aquest mateix dimarts Carles Tusquets i el seu equip fixés la data definitiva en què els socis dictaran sentència a les urnes i proclamaran nou president Joan Laporta, Víctor Font o Toni Freixa, els tres candidats. Si no és el 7 de març serà una o, com a molt, dues setmanes més tard.

Excepte que hi hagi un gir radical de la situació, el vot electrònic està descartat de cara als comicis del Camp Nou. Els darrers dies, però, la pressió per acceptar-lo ha crescut. Víctor Font ha liderat la reivindicació perquè considera que hi ha prou marge temporal per aplicar-lo. Aquest diumenge, a Twitter, va lamentar que el Barça “no hagi sabut situar-se a l’avantguarda”. “Hauríem pogut votar avui i ens garantiria que tothom podrà votar el dia 7 de març”, va piular en resposta a una publicació de Carles Puigdemont en què el president de Catalunya a l’exili manifestava, sobre el vot electrònic, que “mentalitat d’estat també és saber prendre aquestes iniciatives i situar-se a l’avantguarda, que és el terreny on el catalanisme lidera i ensenya el país que volem”.

Freixa demana debats

La prèvia a la reunió de la junta gestora també ha estat marcada per la petició pública, per part de Toni Freixa, de fer debats. Vol contrastar projectes amb els altres dos candidats, qüestió que Font ja ha deixat clar moltes vegades que veuria amb bons ulls. El líder de Fidels al Barça ha filtrat un sondeig realitzat pel seu equip que el considera, a diferència de l’enquesta de Mundo Deportivo, el favorit a guanyar les eleccions. Freixa ha titllat els resultats de “significatius” i ha reforçat el seu missatge demanant diàlegs als altres dos aspirants a la presidència.

Tot plegat el dia que ha sortit a la llum la memòria econòmica de l’exercici 2019/20 i que, en conseqüència, el barcelonisme ha pogut posar noms i cognoms, cara i ulls, a la greu crisi econòmica que travessa el club. El nou president tindrà molta feina. Moltíssima.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa