Món Esport
El responsable dels comptes del Barça si prospera la moció
  • CA

Excepte sorpresa majúscula, la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva superarà les 16.521 signatures vàlides i, per tant, avançarà cap a la següent fase, cap a la celebració d’un referèndum perquè la massa social decideixi si vol posar punt final o no a l’actual mandat. Sempre que el president del Barça no dimiteixi prèviament, els socis blaugrana hauran de visitar les urnes i decidir si volen avançar o no unes eleccions que, de moment, estan previstes per al març del 2021. En aquest context, El Senyor Ramon, el primer think tank culer, ha elaborat un document per aclarir una qüestió que ha generat un debat polèmic, la de la responsabilitat de les pèrdues de l’exercici econòmic 2020/21 perquè els afeccionats “emetin el seu vot en el vot de censura plenament informats i amb coneixement de causa”.

El laboratori d’idees ha explicat que són inexactes i esbiaixades aquestes afirmacions que asseguren que “el vot favorable a la censura de l’actual junta directiva posaria en greus dificultats a la nova junta que sortís escollida, ja que la presa de possessió abans del tancament de l’exercici 2020/21 la faria pretesament responsable de les pèrdues d’aquest exercici i l’obligaria a avalar el 15% del pressupost més el resultat negatiu registrat”. “No és cert que, en cas que el vot de censura prosperi, la junta entrant hagi d’avalar ni assumir les pèrdues acumulades en l’exercici 2020/21. Només ho haurà de fer per aquelles pèrdues que es generin entre la data en què prengui possessió i el 30 de juny de 2021, la data de tancament de l’exercici 2020/2021”, ha aclarit. Dit d’una altra forma, El Senyor Ramon s’ha basat en arguments legals per deixar ben clar que la responsabilitat seria compartida.

“La responsabilitat per les pèrdues generades durant el mandat de la junta sortint és d’aquesta, sense que es pugui traspassar a la junta entrant, ja que ningú respon per pèrdues generades durant el mandat d’altri”, ha sentenciat al respecte, deixant molt clar que Bartomeu i el seu equip directiu continuaran sent responsables de tot el que hagi passat durant el seu mandat. “Malgrat la complexitat d’aquestes qüestions, i la dificultat d’explicar-les de forma entenedora per algú sense formació jurídica, esperem que aquestes línies contribueixin a aclarir-les. Visca el Barça!”, finalitza el document elaborat per El Senyor Ramón, que es pot llegir íntegrament en aquest enllaç.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa