La relació entre el Barçagate i l’1-O

L'escàndol de les xarxes socials es va començar a gestar a partir del referèndum

L’escàndol de les xarxes socials del Futbol Club Barcelona, conegut com a Barçagate o Bartogate, va esclatar el febrer del 2020. Des d’aquell moment fins al dia d’avui, han anat apareixent diversos factors que han configurat un escenari molt complex i que han descobert que tot plegat anava molt més enllà d’un monitoratge de les xarxes socials o de la voluntat de l’expresident del Barça de forjar-se una opinió favorable a Internet.

Des d’El Món ja vam avançar en el moment en què Josep Maria Bartomeu, Jaume Masferrer, Òscar Grau i Román Gómez Ponti van ser detinguts que existia una relació entre el Primer d’Octubre i el Barçagate i, a poc a poc, aquesta informació es va confirmant. Aquest mitjà de comunicació va tenir accés a l’atestat policial i va detectar que els primers contactes entre el club i Nicestream i I3Ventures, les empreses encarregades de gestar tot aquest cas, es van produir pels volts de l’1-O.

Després que Òscar Grau i Román Gómez Ponti hagin declarat davant del jutge, algunes de les seves consideracions que han transcendit han confirmat que el Primer d’Octubre i el Barçagate estan relacionats. Segons les declaracions que ha revelat el diari Ara, Bartomeu va demanar els serveis de Nicestream i I3Ventures després de l’1-O, en un moment en el qual la seva figura havia quedat molt qüestionada. De fet, algunes entitats independentistes, com l’ANC, van ser perseguides i atacades durant el Barçagate.

Cal recordar que durant la jornada del referèndum, el Barça tenia un partit programat al Camp Nou contra el Las Palmas. La situació que s’està vivint als carrers de Catalunya demanava que el duel no es jugués. En comptes d’això, la junta directiva de Bartomeu va decidir tirar endavant, això sí, a porta tancada. Molts barcelonistes encara recorden aquesta decisió amb dolor, ja que una de les institucions més importants del país va girar l’esquena a la ciutadania.

Més informació

Comentaris

    de moment una nit a la presó Juny 11, 2021 12:53 pm
    el bartomeu i abans el rosell, eren els titelles del grupo godo, la corona no suportava tanta catalanitat al barça, s'havien de carregar tot allò que fos català al FC Barcelona, i aquest parel, van fer i desfer per destrossar el club
    josep enric Juny 11, 2021 1:16 pm
    P d M pen winnie

Nou comentari