Món Esport
19.532 signatures vàlides contra Bartomeu i la seva directiva
  • CA

19.532. Aquest és el nombre de signatures vàlides contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva. La Mesa del vot de censura ha finalitzat aquest divendres el procés d’anàlisi de les butlletes i, ara, tal com marquen els estatus del Barça, enviarà un requeriment al club blaugrana perquè convoqui un referèndum en el qual la massa social culer tingui l’oportunitat de decidir si considera oportú o no posar punt final al mandat que es va iniciar l’any 2015. La xifra definitiva, tal com ha dit el precandidat i impulsor de la iniciativa Jordi Farré, és “demolidora”.

Només 1.155 dels suports a favor de censurar Bartomeu han estat invalidats. El percentatge, de 5,58%, ha estat més o menys el que es preveia. En aquest aspecte no hi ha hagut cap sorpresa i, d’aquesta forma, l’èxit del vot de censura, que ja forma part dels llibres d’història del Barça, ha estat incontestable. “No hi ha qui ho aturi”, ha considerat Farré. En les pròximes hores, la Mesa hauria d’anunciar quina serà la pregunta que es traslladarà als socis –i quines opcions de resposta tindran– en una jornada més que clau per al futur de l’entitat.

La polèmica de les cinc butlletes sospitoses

Primer, el Barça va filtrar que hi podia haver fins a 5.000 signatures sospitoses. Unes hores més tard va transcendir que la directiva blaugrana havia denunciat a la Guàrdia Civil l’existència de 300 firmes presumptament falsificades. Al final, l’advocat de l’entitat culer ha explicat en una entrevista a RAC1 que l’equip de Bartomeu només ha identificat cinc butlletes amb autenticitat dubtosa i ha articulat la seva demanda al voltant d’aquestes. La Mesa del vot de censura ha descartat paralitzar la moció fins que s’aclareixin els fets tal com van demanar els dos representants de la junta, Marta Plana i Jordi Argemí. De moment, el procés tira endavant. Entre els pròxims 10 i 20 dies hàbils, els socis dictaran sentència.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a octubre 09, 2020 | 15:54
    Ramon octubre 09, 2020 | 15:54
    No se'ls pot empaperar per haver fet córrer que s'havia pagat a tant per signatura?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa