Món Esport
El projecte social de Laporta: “més que Unicef” i compromís “ferm” amb la igualtat de gènere
  • CA

Joan Laporta continua donant més detalls sobre la proposta que farà als socis culers per intentar guanyar les eleccions a la presidència del Barça. El precandidat ha presentat, aquest dimecres, els seus plans en l’àmbit social, que giraran al voltant d’una idea principal: “El nostre himne ho deixa molt clar: ‘Tots units fem força’”. L’aspirant a ocupar la zona noble del Camp Nou, el gran favorit segons les primeres enquestes i travesses, ha revelat els seus objectius principals i ha explicat quin camí seguirà per complir les seves promeses, que se centraran a aconseguir que els socis i les sòcies siguin més proactius en la vida del club.

El líder d’Estimem el Barça, acompanyat dels seus directius Miquel Camps, Elena Fort i Josep-Ignasi Macià, ha assegurat que és molt important “recuperar l’orgull de ser soci del Barça” i ha proposat un nou model d’Assemblea de Socis Compromissaris més participatiu i amb fins a tres llistes de suplents, la realització de referèndums telemàtics per votar diverses qüestions del dia a dia com el disseny de la samarreta o “un eventual canvi de nom d’alguna instal·lació”, la creació d’una borsa de treball “que prioritzi els socis”, la rebaixa de la durada dels mandats del Barça –a cinc anys en comptes de sis– i dels avals necessaris per presentar-se a les eleccions –“és molt important no frenar el talent”, ha justificat–, un espai d’animació “més visibilitzat”, la potenciació del moviment penyístic i l’apropament del club a l’afició a través de la possibilitat d’acudir a alguns entrenaments dels equips culers. El programa Afició també contempla un compromís social que provoqui que “ens creiem el Més que un club, que últimament s’ha pervertit i s’ha convertit en pur màrqueting”.

En aquest sentit, Laporta ha anunciat que “buscarem fórmules per incloure un missatge solidari a la samarreta”. “Unicef va ser la millor decisió no esportiva que vam prendre en el primer mandat, però volem ser molt més, anar més enllà. El món evoluciona i hem de ser imaginatius. Hi ha moltes causes més per les quals lluitar. Volem fer un món millor. Tindrem un missatge solidari a la samarreta que funcioni com a publicitat indirecta. Vam obrir un camí i ara volem ser més imaginatius”, ha afegit. Una de les batalles en què el Barça ha de participar de forma activa, és clar, ha de ser la de la igualtat de gènere. “No es tracta de ser la junta directiva amb més dones. Abans de parlar de directives, hem de treballar fermament per incloure la dona en el dia a dia del club. Des del Parlament he lluitat molt pel feminisme i ho continuaré fent. Cal normalitzar la presència de dones i impulsar la igualtat”, ha declarat

“Messi esperarà el nou president”

Després de presentar el seu projecte social, Laporta ha atès les preguntes dels periodistes i, és clar, ha abordat altres qüestions de l’actualitat blaugrana. En primer lloc, s’ha mostrat optimista respecte a la continuïtat de Messi després de l’entrevista amb Jordi Évole: “Vaig veure un Leo madur, afable, familiar, íntim, introvertit. Un Leo que estima el Barça. Em quedo amb el que crec que és positiu: no decidirà el seu futur fins al final de la temporada. Vaig entendre que esperarà el nou president. Va obrir la porta a escoltar propostes competitivament potents”. A més, ha lloat el gest de decepció que va tenir després de l’empat d’aquest dimarts contra l’Eibar, ja que segons el seu parer va ser “una mostra de compromís”. “Va anar al Camp Nou després d’un viatge llarg. Tot el barcelonisme va patir i va decebre’s amb el resultat final. Em va semblar una actitud molt bona. Podria haver-se’n anat a casa a descansar”, ha afegit.

Després del partit, Koeman va donar la Lliga pràcticament per perduda. L’expresident és més optimista. “Cadascú té la seva forma d’expressar el que sent. Jo segueixo pensant, tal com vaig viure amb la meva primera Lliga, que la situació es pot remuntar. Cal lluitar fins al final. En el futbol pot passar qualsevol cosa”, ha reblat. “Koeman mereix un marge de confiança que el decidirà els resultats. Ara cal animar i motivar l’equip, és important no desestabilitzar-lo. Parlar d’un fitxatge augmenta el seu preu i redueix el valor del jugador que tens en la seva posició. A mitja temporada, no vull entrar en aquest joc”, ha apuntat sobre la continuïtat de l’holandès i els possibles reforços de la plantilla. Per últim, Laporta també ha desitjat que les eleccions no s’endarrereixin i se celebrin, tal com està previst, el pròxim 24 de gener. “Confio que això no passi. S’han adoptat les mesures necessàries perquè el coronavirus tingui menys impacte en les eleccions. Crec que la territorialització del vot ho farà possible. Espero que siguin uns comicis representatius i participatius malgrat les circumstàncies”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa