Món Esport
Sense marge d’error: el Barça, obligat a reaccionar
  • CA

Osasuna, Cadis, Llevant, Reial Societat, València, Valladolid i Eibar. Aquests són els set equips contra els quals jugarà el Barça abans d’acabar el 2020. El conjunt blaugrana, que ha de mirar fins a la tretzena posició si vol trobar-se en la classificació de la Lliga Santander, està obligat a reaccionar. No té cap altra opció. Els culers han d’encadenar una bona ratxa abans de donar la benvinguda al pròxim any si no volen convertir la d’enguany en una temporada de transició. Aquest diumenge, contra l’Osasuna, al Camp Nou i en un horari atípic (14.00 hores / Movistar LaLiga), els de Koeman han de demostrar que no volen dimitir de la lluita pel títol de la regularitat abans d’hora.

Amb la classificació per als vuitens de la Champions League assegurada matemàticament, el Barça ha de centrar tota la seva atenció en la Lliga. Sí, evidentment serà molt important no perdre contra la Juventus el pròxim 8 de desembre per arribar com a líder de grup a les eliminatòries continentals; però la realitat és que és molt més transcendental no perdre de vista les primeres posicions de la competició domèstica. La Reial Societat i l’Atlètic de Madrid tenen dotze i nou punts més que els blaugrana, respectivament. És cert que els bascos han jugat dos partits més que els catalans, però els de Simeone no. La setmana passada, al Wanda Metropolitano, l’equip madrileny va presentar la seva candidatura al títol amb un triomf sòlid contra els de Koeman. Aquell enfrontament va evidenciar que els culers tenen moltes coses a millorar.

Aquest cap de setmana, el Barça rebrà un Osasuna que tampoc no ha començat la temporada excessivament bé. Els dos conjunts tenen exactament els mateixos punts, onze. Els navarresos arriben al Camp Nou immersos en una mala ratxa de tres jornades sense vèncer i intentaran canviar la seva dinàmica repetint la fórmula de la temporada passada, quan van endur-se els tres punts de Barcelona i van entregar la Lliga al Madrid. Després d’aquell partit, Leo Messi va esclatar i va demanar canvis de cara a la fase final de la Champions League. El resultat desastrós contra el Bayern de Munic (2-8) va evidenciar que Setién no va escoltar les paraules del seu capità. O que, simplement, no va poder fer res per esquivar el dolorós destí que esperava els blaugrana a Lisboa.

Busquets se suma a la causa

De cara al compromís, Ronald Koeman va rebre una bona notícia aquest dissabte: Sergio Busquets ja està recuperat de la lesió que es va fer durant la seva concentració amb la selecció espanyola i forma part de la convocatòria. El de Badia, per tant, podria reaparèixer. Després de les rotacions a Kíev, i tenint en compte la transcendència de la cita, el més normal és que el Barça aposti per un onze integrat per tots els futbolistes habituals que estiguin disponibles. Sense Piqué, Ansu Fati, Sergi Roberto, Araujo ni Umtiti, el conjunt culer haurà d’intentar superar l’Osasuna amb una alineació liderada per Messi, De Jong i Ter Stegen. Mingueza, excepte sorpresa majúscula, tornarà a tenir una oportunitat de luxe per demostrar que té nivell per quedar-se al primer equip.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa