Món Esport
Aspirants a la presidència del Barça demanen l’ajornament de les eleccions
  • CA

Les mesures del Govern per contenir la propagació del coronavirus han posat en perill la celebració de les eleccions a la presidència del Barça el pròxim 24 de gener tal com està previst. En principi, les restriccions s’acabaran el dia 17, però les autoritats ja han deixat molt clar que si les dades epidemiològiques no són positives, prorrogarà “l’aturada de país” que la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar aquest dilluns.

Imma Solé ha apuntat en una entrevista a RAC1 que, de moment, “la resolució té validesa entre el 7 i el 17 de gener” i, per tant, els comicis del Camp Nou no haurien de veure’s afectats. Ara bé, la subdirectora general de coordinació i gestió d’Emergències de la Generalitat de Catalunya també ha deixat la porta oberta a allargar les restriccions. “Ja veurem quines mesures es prenen a partir del 17 i si les eleccions es poden adaptar a la situació que hi hagi. Serà molt important l’evolució de la pandèmia. Haurem d’anar veient quines són les limitacions amb les quals ens trobem i quines són les possibilitats que tenim, però la realitat és que no només en aquest cas concret, sinó en tots, caldrà adaptar-se a la situació”, ha dit.

Alguns aspirants a la presidència culer ja han manifestat públicament la seva voluntat de demanar una pròrroga del procés de recollida de signatures, fet que comportarà l’ajornament de les eleccions. “Les mesures restrictives sanitàries fan impossible la recollida de firmes. El més normal és que hi hagi un consens entre els precandidats per requerir un augment del termini que finalitza el pròxim 11 de gener”, ha declarat aquest dimarts Lluís Fernández Alà. “La restricció municipal perjudica la recollida de suports. Estem limitant la voluntat dels socis. Aquesta situació hauria de ser analitzada per la junta electoral del club, que s’ha de plantejar una suspensió temporal del procés per no lesionar el dret del soci. Si no es controla la pandèmia, el més normal seria que s’ajornessin les eleccions. La salut és el més important”, ha afegit Emili Rousaud.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa