Món Esport
‘Overbooking’ de migcampistes
  • CA

Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Andrés Iniesta, Sergi Roberto, Arda Turan, André Gomes, Denis Suárez, Rafinha, Sergi Samper i, si decidim comptar-lo per la seva versatilitat, també Javier Mascherano. Deu migcampistes i tres posicions titulars. Amb rotacions per a tot l’onze, el Barça necessitarà entre sis i set jugadors que completin la zona del centre del camp per una temporada que es preveu llarga i feixuga, amb Mundial el proper estiu, amb força aturades de seleccions i amb l’experiència de la darrera temporada de Luis Enrique, on el fons d’armari del Reial Madrid va acabar marcant la diferència a l’hora d’aixecar els grans títols.

El Barça necessita un equip B complet i de garanties, però a hores d’ara el factor que l’impedeix equilibrar-lo és el mig del camp, on la secretaria tècnica hi té, a més, una contradicció evident. De migcampistes, en sobren, però els principal objectius del mercat són Marco Verratti i Paulinho, precisament dos altres futbolistes que ocuparien plaça en aquesta zona.

 

Robert Fernández, Pep Segura i Ernesto Valverde, els màxims responsables de l’organigrama futbolístic del club, tenen feina acumulada. Sense pressa -el mercat es tanca el 31 d’agost-, però amb la diligència, ja que els propers 13 i 16 d’agost el primer equip topa ja amb la primera prova de foc. El primer títol de la temporada és a la cantonada -la Supercopa d’Espanya contra el Reial Madrid-, tot just després de la gira pels Estats Units, on disputarà amistosos d’alta intensitat contra la Juventus, el Manchester United i el mateix Madrid, i un cop superat el tràmit del Trofeu Joan Gamper, que servirà per presentar el nou projecte de Valverde a l’afecció culer i els milers de turistes que presenciaran el duel amb el malaurat Chapecoense.

Aquest dilluns, l’entrenador ja ha admès que la plantilla s’ha d’acabar d’ajustar. Massa migcampistes i, en paraules seves i a tall únicament d’exemple, pocs centrals. Però ha estat prou clar: “La idea és ajustar-nos a una plantilla tenint en compte les competicions i la duresa d’aquestes. Pel què fa al número de migcampistes, ens ajustarem. No contemplo 25 migcampistes i cap central, ho hem d’equilibrar.”

 

Tot i això, Valverde ha posat èmfasi en la poca necessitat de tenir pressa per tancar la plantilla a corre-cuita, tal i com va reiterar Robert Fernández ara fa un any amb la incorporació del quart davanter. El club volia Paco Alcácer, ningú més, i el golejador de Torrent va acabar aterrant al Camp Nou el 30 d’agost, un dia abans del tancament del mercat de traspassos. “Tenim marge per decidir”, ha dit Valverde. Però ha deixat clar que el mig del camp patirà una retallada considerable. Ha declarat Rakitic i André Gomes intransferibles, ha mostrat voluntat per fer d’Iniesta un jugador important i s’ha mostrat orgullós de la polivalència de Sergi Roberto. De Sergio Busquets no cal especificar-ne res, és insubstituïble des del 2008.

 

Però, i la resta? Què passarà amb Rafinha, Arda Turan, Denis Suárez o Sergi Samper? Des del club expressen, públicament, la manca d’ofertes per futbolistes de la primera plantilla, però és evident que el Barça necessitarà desprendre’s de, com a mínim, dos jugadors del mig del camp si vol acabar de completar un conjunt equilibrat. Fins i tot, algun més si Verratti acaba trepitjant la gespa del Camp Nou vestit de blaugrana. Ni el pressupost per fitxatges, ni el fair play financer, ni el percentatge de massa salarial respecte els ingressos li permetrien al Barça afrontar operacions de gran envergadura sense la sortida de futbolistes amb contracte en vigor.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa