Món Esport
Onze finals per guanyar la Lliga de la nova normalitat
  • CA

Han passat 97 dies des de la victòria per la mínima contra la Reial Societat en un partit en què el millor van ser els tres punts sumats. L’espera, no cal dir-ho, s’ha fet llarga. Però ja s’ha acabat. El Barça visita aquest dissabte el Mallorca en un compromís que servirà als de Quique Setién per reprendre el seu camí cap al títol de Lliga, cap a la consecució de la novena competició de la regularitat en els darrers dotze anys. El coronavirus ha qüestionat el negoci del futbol modern com mai, res ni ningú ho havia fet abans, però ha acabat sucumbint-hi. La temporada 2019/20, malgrat les circumstàncies, s’acabarà sobre la gespa.

Tot ha canviat des d’aquell enfrontament contra la Reial Societat marcat pels dubtes al voltant del joc de l’equip, que ja s’estava instal·lant en la maduresa del projecte de Setién però no aconseguia convèncer els seguidors, i pels xiulets de l’afició del Camp Nou a Josep Maria Bartomeu, amb l’escàndol del BarçaGate ben present en la ment del barcelonisme. Tres mesos després, una pandèmia ha obligat els vint equips de la Lliga a seguir fidelment un protocol sanitari per evitar que el retorn a la competició vagi acompanyat d’un rebrot entre els futbolistes. I, de moment, les portes dels estadis estaran tancades als afeccionats.

Tots els problemes, però, es poden convertir en oportunitats. I és que l’aturada ha permès al Barça desconnectar mentalment i física, quelcom molt necessari tenint en compte com ha anat la temporada, i recuperar Luis Suárez, que en principi s’havia de perdre pràcticament tots els partits que quedaven fins a l’estiu i ara, des d’aquest dissabte, podrà ajudar l’equip a intentar guanyar les onze finals que té al davant. Setién, de fet, té a la seva disposició tota la plantilla excepte Ousmane Dembélé, la lesió del qual és de més gravetat que la de l’uruguaià i, com a molt, arribarà per disputar la Champions League. Lenglet, sancionat per acumulació de targetes grogues, serà l’altra baixa de cara al viatge a les Illes Balears. Per combatre la càrrega de partits en les pròximes setmanes, LaLiga permetrà als equips fer cinc canvis i convocar 23 futbolistes per partit, així que els jugadors de la Masia tindran oportunitats per demostrar la seva qualitat.

Amb el dubte de la versió que es trobarà del Mallorca, rival directe de l’Espanyol en la lluita per la salvació, el Barça estrenarà el Visit Mallorca Estadi amb els objectius de posar pressió al Reial Madrid, al qual avantatja en dos punts, i demostrar a l’etern rival que no té cap intenció de deixar escapar el tron estatal. Malgrat que la setmana passada va entrenar-se al marge del grup, Leo Messi s’ha recuperat a temps i no es perdrà el retorn a la competició. El millor jugador del món serà un dels deu homes que formaran part del primer onze titular postconfinament. I això, encara que vagi acompanyat de grades buides i celebracions estranyes, ja és un motiu per somriure.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa