Messi, Suárez i Sergi Roberto celebren un dels gols del Barça contra el PSV.
Messi, Suárez i Sergi Roberto celebren un gol del Barça. | EFE

14 de juny del 2018. Rússia acaba d’encetar el seu Mundial amb una golejada contra l’Aràbia Saudita, però el món del futbol mira cap a una altra banda. Els afeccionats, asseguts al sofà de casa, esperen amb impaciència que el rellotge marqui les 21.15h, hora en què està previst que Antoine Griezmann anunciï el seu futur a través de la televisió. El francès ha convertit el seu possible fitxatge pel Barça en un espectacle i els seguidors l’han acompanyat per marcar un abans i un després en la història de l’esport. Gerard Piqué ha anat més enllà i, fins i tot, ha estat l’encarregat de produir un contingut audiovisual que no només acabarà mofant-se del seu equip sinó que també el comprometrà legalment en reconèixer contactes entre el club blaugrana i un futbolista amb contracte amb una altra entitat. Quan arriba el moment esperat, Griezmann informa que renova amb l’Atlètic de Madrid i marca el primer gol d’un partit que jugarà la seva segona part aquest dissabte al Wanda Metropolitano (20.45 hores / Movistar Partidazo).

 

Productor contra protagonista

 

La casualitat ha volgut que, en la tretzena jornada de la Lliga Santander, el productor (Piqué) del documental titulat La Decisión sigui l’encarregat d’intentar frenar el protagonista (Griezmann) d’aquest. La visita dels d’Ernesto Valverde a l’estadi en què esperen tornar per jugar-hi la final de la Champions League, la competició anhelada amb més força pel vestidor del Barça, està clarament marcada per aquell vídeo que va despertar diferències entre ambdós clubs en l’àmbit institucional. Els de Simeone no passen pel seu millor moment i el seu joc està essent molt qüestionat aquesta temporada, però la seva solidesa defensiva (que va més enllà de qualsevol nom, doncs encara que Godín no pugui jugar per lesió els matalassers seguiran blindant la seva porteria com ningú) i la inspiració d’homes com el mateix príncep francès, Saúl o Diego Costa, encara que aquest últim serà dubte fins al darrer moment, els converteixen en un equip més que temible.

 

Leo Messi i Luis Suárez, els dos màxims golejadors de la Lliga Santander, tindran l’obligació d’intentar batre Oblak, el porter menys golejat de la competició (de fet, com a local només ha encaixat tres dianes i ha registrat una mitjana de mig gol per matx). Philippe Coutinho no s’ha pogut recuperar a temps i, per tant, Ousmane Dembélé podria ser l’acompanyant dels dos referents ofensius culers i tenir, d’aquesta forma, l’oportunitat de silenciar totes les crítiques que ha rebut en una aturada de seleccions molt llarga per a ell. El francès ha estat en el punt de mira de bona part de l’entorn blaugrana i, lluny de reivindicar-se amb paraules, ho vol fer sobre el terreny de joc.

 

D’altra banda, Arturo Vidal és el futbolista que més possibilitats té de substituir el lesionat (i sancionat) Ivan Rakitic i completar, així, el mig del camp amb Arthur i Busquets. El brasiler, no obstant això, acumula força minuts i s’ha reincorporat tard com a conseqüència dels compromisos internacionals, fet que podria portar RafinhaSergi Roberto a la seva posició. En la línia defensiva, Piqué i Jordi Alba són indiscutibles i el retorn d’Umtiti, que té l’alta mèdica però no la competitiva, no sembla que hagi de frenar la projecció de Lenglet. Ter Stegen, al marge dels erros que va tenir en l’últim partit, no es negocia.

 

Set de venjança

 

Juguin els jugadors que juguin, el Barça està obligat a començar l’últim mes de competició del 2018 amb un triomf que, més enllà dels tres punts, permeti als de Valverde recuperar les bones sensacions. Després de la maneta al Reial Madrid de Lopetegui, els culers van patir per guanyar a la Cultural Leonesa (0-1) i al Rayo Vallecano (2-3) –de fet, en ambdós casos el resultat va ser poc fidel al que havia passat sobre la gespa–, van empatar a u contra l’Inter de Milà (això sí, en un dels millors partits de la temporada) i van perdre estrepitosament contra el Betis al Camp Nou (3-4). Després de la desfeta, l’entrenador blaugrana va assegurar que no marxava amb la sensació que els visitants haguessin estat superiors als catalans. Res més enllà de la realitat.

 

El Barça no va perdre contra el conjunt de Quique Setién per falta d’intensitat ni per manca de ganes; ho va fer, i merescudament, perquè hi va haver un equip que va fer millor futbol. Reconèixer-ho i intentar-ho evitar al Wanda Metropolitano és el primer pas cap a una victòria que legitimaria el projecte 2.0 de Valverde, que animaria els aficionats del Camp Nou de cara als mesos decisius i que, a més, serviria per venjar-se d’Antoine Griezmann després que el francès jugués amb l’entitat blaugrana per aconseguir un millor contracte a l’Atlètic de Madrid.

 

Possible alineació: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Arthur, Arturo Vidal; Messi, Suárez, Dembélé.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa