Món Esport
Nou episodi del cas Neymar: el brasiler s’enfronta a una pena de sis anys
  • CA
Neymar Jr, en un dels seus darrers entrenaments amb el Barça.
Neymar Jr, en un dels seus darrers entrenaments amb el Barça. | EFE

El Jutjat Central penal de l’Audiència Nacional ha remès a la Sala penal el cas del fitxatge de Neymar Jr pel Barça després que l’acusació particular que exerceix el Grup DIS demani sis anys de presó per l’actual futbolista del PSG. Així, el brasiler serà jutjat finalment per tres jutges i no per un. Segons han informat fonts jurídiques, el Jutjat Central penal que presideix el magistrat José María Vázquez Honrubia només s’encarrega de procediments en els quals es demani una pena no superior als cinc anys de presó per als acusats. Encara que Neymar porta processat dos anys en l’Audiència Nacional, la data de la vista oral encara no ha estat fixada i Vázquez Honrubia ha reparat, després de revisar el criteri, que el cas ha de ser jutjat per la Sala Penal.

 

A més del jugador, estan processats els seus pares, els presidents del Barça i del Santos (Sandro Rosell i Odilio Rodriguez, respectivament) en el moment del traspàs), el Santos, el Barça i l’empresa familiar del davanter (N&N Consultoria Esportiva i Empresarial) per participar presumptament en la inflació del cost del fitxatge fins als 83 milions d’euros.

 

La Fiscalia de l’Audiència Nacional demana dos anys de presó i una multa de 10 milions d’euros per a Neymar. Per a Rosell, al que acusa d’estafa i de corrupció, reclama la pena més alta, cinc anys de presó. El mateix organisme sol·licita dos anys per al pare del davanter blaugrana i un per a la seva mare, Nadine Gonçalves, mentre que el primer directiu del Santos, el seu president Odilio Rodriguez, s’enfronta a una petició de tres anys.

 

Multes per als clubs

 

Quant als clubs, als quals el Ministeri Públic els atribueix els dos delictes, la Fiscalia sol·licita que el Barça aboni una multa de 8,4 milions d’euros més la seva part d’una indemnització de 3,2 milions en concepte de responsabilitat civil, a pagar de forma solidària juntament amb Rosell, el president del Santos i el mateix club brasiler com a persona jurídica. L’equip de procedència de Neymar hauria d’abonar, per la seva banda, una multa de 7 milions i N&N, 1,4 milions.

 

El fiscal del cas, José Perals, no veu, no obstant això, que existeixin indicis delictius que apuntin a la participació de l’actual president del Barça, Josep María Bartomeu, en les irregularitats del fitxatge, per la qual cosa el deixa fora de la seva acusació. L’acusació particular que exerceix el Grup DIS sí que sol·licita cinc anys de presó per a ell.

 

Les negociacions per a la contractació de Neymar, liderades el 2011 per Sandro Rosell, van alterar, segons Fiscalia, el lliure mercat del fitxatge de futbolistes i van perjudicar el Grup DIS, que es va veure privat de la possibilitat que el jugador entrés al mercat conforme a les regles de la lliure competència “i pogués obtenir una major quantitat econòmica pel traspàs”. El fiscal xifra els diners ‘reals’ abonats pel fitxatge en 83 milions d’euros i, com a conseqüència d’això, DIS va deixar de percebre 10 milions d’euros.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa