Nike ajudarà el Barça a pagar a De Jong

Segons 'ESPN FC', l'empresa nord-americana va ser clar perquè el migcampista holandès es decantés per fitxar pel conjunt blaugrana

De Jong i Bartomeu, amb la samarreta del Barça.

De Jong i Bartomeu, amb la samarreta del Barça. | @jmbartomeu

El Barça es va imposar als millors clubs d’Europa i va aconseguir la firma del migcampista que tothom volia, la de Frenkie De Jong. Josep Maria Bartomeu va viatjar a Amsterdam per lligar un dels migcampistes amb un futur més prometedor del món i el club va fer un esforç de 86 milions d’euros (75 fixos més 11 en variables) perquè l’holandès pogués complir “el somni de la meva infància”. El president blaugrana va ser clau en l’operació, però no va ser l’únic factor de lligam.

 

Segons ha informat ESPN FC, que cita fonts del Barça, Nike va ser una peça clau i fonamental perquè De Jong acabés descartant l’oferta multimilionària del PSG i acceptant la del club català. El mitjà de comunicació anomenat assegura que l’empresa nord-americana va fer de pont perquè el fitxatge culer es dugués a terme i va comprometre’s a pagar part de la fitxa que la jove perla passarà a tenir a partir del pròxim mes de juliol. No han transcendit xifres concretes, però el portal assegura que el que Nike abonarà serà “una quantitat de diners molt important”.

 

L’empresa, encarregada d’elaborar les samarretes del Barça, amb qui manté una estreta relació des del 1998, hauria considerat que l’impacte de retorn que tindrà superarà la quantitat invertida i que, per tant, es tracta d’un negoci rodó. Si no, de fet, no s’entendria que Nike hagués desencallat l’operació en favor del club català. A més, cal destacar que no és la primera vegada que no és la primera vegada que se segueix aquesta estratègia. Per últim, la mateixa informació assegura que se li va demanar a De Jong que, a l’esquena, lluïs el seu nom de pila (Frenkie) i no el cognom (De Jong). El futbolista, no obstant això, no està segur de fer-ho.

Nou comentari