Neymar posposa la lluita per la Lliga (1-4)

El Barça ha guanyat a Las Palmas (1-4) i posposa la lluita per la Lliga fins a la darrera jornada. Neymar, un cop més esplendorós, ha conduït els seus cap a la victòria amb un hattrick. El Barça sobreviu a la primera tarda-nit de futbol frenopàtic gràcies a l’alegria de Neymar, que no entén de pressió ni responsabilitats.

El conjunt blaugrana s’ha sobreposat a les baixes en defensa i a la pressió de jugar-se la Lliga en dos partits. A les absències de Piqué (lesió) i Sergi Roberto (sanció) s’ha sumat a última hora la de Mascherano, que ha patit molèsties abans de començar. Ha debutat Marlon, central del filial, i Digne s’ha col·locat al lateral dret.

Las Palmas no ha pogut amb un Barça minvat en defensa però altament efectiu en atac. Entre Busquets i Iniesta han fabricat un contraatac espectacular que ha conduït Suárez i ha rematat Neymar, fent el primer de la tarda. Dos minuts després Luis Suárez ha fet el segon, fent decaure l’ambient de l’Estadi de Gran Canaria.

Neymar torna a guiar l’equip

Ha fet la feina abans del descans el Barça però un gol de Vigas a la represa ha neguitejat l’afició barcelonista, més pendent fins aleshores de Chamartín que del seu propi matx. Ha despertat Neymar quan ha vist que l’equip podia patir i en dues oportunitats ha sentenciat el partit. Ha rematat una bona centrada des del cantó dret per fer l’1-3 (67′) i ha fregat la pilota amb la punta de la bota per superar la sortida de Varas al 71′.

Ha tornat a aparèixer Neymar una nit gran, quan l’equip el necessitava. El brasiler no sap què és la pressió, ni els nervis, ni la responsabilitat. Juga com viu, amb ousadia i alegria, oblidant-se del que comporten els seus actes. Avui ha tornat a erigir-se en líder per mantenir viu el Barça a la lluita per la Lliga i portar la guerra pel títol fins a la darrera jornada.