Neymar condueix el Barça a la victòria (4-1)

El Barça no afluixa. Els tres mags principals de Luis Enrique tornen a entonar l’Abracadabra i no renuncien a la Lliga. Un gol de Neymar, un de Suárez i dos de Messi (4-1) han servit per guanyar al Villareal. El conjunt blaugrana és conscient que no pot fer més que guanyar i esperar un miracle.

Neymar ha encomanat la seva alegria a l’equip. Destaca el brasiler quan el conjunt no es mostra exuberant. Juga com viu: el seu futbol és divertit i entremaliat, florit i exhibicionista, de ritme frenètic, fins i tot té aires de superioritat. Avui Neymar ha “tirat del carro” amb conduccions, cavalcades, regats, assistències i gol. El brasiler ha obert la llauna al minut 10 aprofitant una rematada massa creuada de Messi a centrada de Luis Suárez.

S’ha relaxat el conjunt blaugrana. Neymar ha combatut l’apatia generalitzada de l’equip amb regats i fantasia però no ha pogut evitar que Cedrick Bakambu aprofités una errada defensiva per encarar Ter Stegen i empatar el partit (21′)

Aleshores ha aparegut Messi, desconegut la primera mitja hora, per recollir el cuir a la zona de tres quarts, fintar un rival fent-lo caure de cul i xutar ras des de la frontal. La bola ha rebotat en un rival i s’ha introduït a la porteria contrària segons abans del descans.

Neymar: Ousadia e Alegria

No ha desistit Neymar en el seu intent d’animar l’equip després del descans. El brasiler ha rebut cops per tots cantons però ha evitat rivals groguets amb una finor i un estil inconfusible. Té agafada la mida al Vila-real i quan Neymar té ganes de jugar ningú el pot aturar. Ha deixat una jugada per al record a l’acció del 4-1, arribant forçat a línia de fons, aturant el temps i tirant un barret al defensor amb la pilota plantada a terra.

Ha arrencat un “Oh” catedralici del Camp Nou i l’acció ha finalitzat amb penal a favor del Barça. Messi ha fixat els ulls a la bola i l’ha llançat de panenka, tancant un marcador que abans havia ampliat Luis Suárez. Neymar ha animat el Barça i l’ha conduït a la victòria. Els regats del crac brasiler condueixen el Barça a la victòria, que és l’únic resultat que pot conèixer el conjunt blaugrana fins al final de temporada.