Món Esport
Mina no desentona i frega el gol
  • CA
Yerry Mina, durant el seu debut al Camp Nou davant el Getafe. | EFE

Somrient al túnel de vestidors, on ha rebut una mena de benedicció de Piqué –avui suplent- i escoltant instruccions de Messi ja sobre la gespa del Camp Nou, Yerry Mina ha debutat de titular després dels minuts testimonials del partit de Copa a Mestalla. El colombià no tenia una papereta fàcil, exposat al veredicte de l’estadi i sobretot perquè compartia l’eix amb un lateral, Digne, central d’emergència per les múltiples absències defensives. I, tot i l’inesperat empat final, Mina ha respost correctament, amb serenitat i sense complicar-se, amb marge per créixer. El problema del Barça aquesta tarda no ha sigut defensiu, sinó de caràcter ofensiu.

D’aparença tranquil·la, Mina només ha tingut un error greu: una passada interior en la construcció que ha tallat el Getafe i ha provocat un contraatac perillós. El nou central blaugrana ha arriscat en aquesta acció, ratllant la frivolitat, intentant despistar el rival mirant cap a l’altre cantó. Però més enllà d’això –que d’alguna manera confirma el punt imprevisible d’aquest jugador-, Mina s’ha mostrat segur al tall i ràpid en l’un contra un. Potser li ha mancat tirar la defensa cap endavant en alguns moments, més a prop de Busquets, per tenir l’equip compacte i així buscar amb més eficiència la recuperació després de pèrdua.

 

En l’aspecte ofensiu, el sud-americà no ha desentonat tècnicament, i se li entreveu un bon potencial en la sortida de pilota, ja sigui superant línies per cintura o per desplaçament. Així mateix, Mina ha pujat a rematar córners i faltes laterals -fent valer la seva imponent estatura d’1,95 metres-, i en una d’elles ha guanyat el salt, atacant bé la centrada i el seu cop de cap ha sortit fregant el pal de Guaita. Era el minut 76 i s’ha convertit en la millor ocasió de tot el matx, evidenciant l’espessor d’idees dels barcelonistes. Yerry ha vist una targeta groga per estendre els braços en una pilota aèria en l’última jugada de l’enfrontament.

Valverde: “Yerry és una bona notícia”

 

“El seu partit –i el de Digne- és una notícia força positiva per a nosaltres”, ha indicat Ernesto Valverde. “Ha estat bastant bé i no ha generat situacions de compromís. Era un debut difícil per diferents circumstàncies i ha tingut una actuació diria que de menys a més. No crec que ens hagi afectat massa en el joc [sense espurna], més enllà dels mecanismes dels que juguen més habitualment”, ha valorat l’entrenador del Barça, que ha evitat subratllar el fet que l’avantatge a la Lliga s’hagi reduït a 7 punts sobre l’Atlètic de Madrid quan fa unes jornades era d’11.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa