Món Esport
Messi i Martens opten al premi The Best
  • CA
Cristiano Ronaldo, Messi i Neymar Jr, candidats al The Best 2017.
Cristiano Ronaldo, Messi i Neymar Jr, candidats al The Best 2017. | Adrià Soldevila

Aquest dilluns a la nit, Cristiano Ronaldo rebrà el seu segon premi The Best, el trofeu de la FIFA que l’acreditarà com el millor futbolista del món segons els vots dels seleccionadors, capitans de selecció, periodistes i usuaris del web FIFA.com. El jugador del Reial Madrid ja ho va ser l’any 2016, amb la consecució de la Lliga de Campions a Milà, i repetirà títol individual en un 2017 que ha tornat a ser superb per al conjunt blanc, amb la segona Champions League consecutiva -mai abans d’havia produït- i la victòria a la Lliga cinc anys després.

Lionel Messi i Neymar Jr també en són candidats, però com acostuma a succeir en aquests tipus de premi individual, els èxits col·lectius prenen cos, agafen pes i situen els campions al capdavant de les travesses. El mateix Cristiano Ronaldo també és el principal favorit per aixecar la cinquena Pilota d’Or el proper mes de gener, en un trofeu que tornarà a ser organitzat i entregat, com ho fou la temporada passada després de diversos anys anant de la mà amb la FIFA, per la revista France Football.

 

Martens i Lloyd, premi igualat

 

Una futbolista blaugrana també forma part de les tres candidates al premi The Best que s’atorgarà a Londres aquest vespre. Es tracta de la davantera Lieke Martens, fitxada aquest estiu passat pel club barcelonista tot just després de proclamar-se campiona de l’Eurocopa disputada a Holanda, el seu país. Martens ja fou condecorada com la millor futbolista del torneig i premiada amb el trofeu a la millor jugadora de les competicions europees per la UEFA. Ara bé, Martens haurà de competir amb Carli Lloyd, la gran estrella del Manchester City i de la selecció dels Estats Units, guanyadora del premi The Best la temporada passada i millor jugadora del món el 2015. Completarà aquest podi la davantera veneçolana Dayna Castellanos.

 

Lieke Martens, Carli Lloyd i Dayna Castellanos, candidates al The Best.
Lieke Martens, Carli Lloyd i Dayna Castellanos, candidates al The Best. | Adrià Soldevila

Buffon, gran favorit al millor porter

 

El veterà porter italià de la Juventus és el principal candidat a aixecar el trofeu The Best al millor porter del món, després d’una temporada històrica per a la Vecchia Signora. Campions de la Serie A i de la Coppa Italia, la Juve va fregar la consecució del triplet en una final de la Champions League davant el Reial Madrid en la qual va marxar al descans amb un empat just. Els seus rivals seran Keylor Navas, el porter de l’equip blanc, i Manuel Neuer, del Bayern.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa