Món Esport
Messi guia l’Argentina a Rússia (3-0)
  • CA
Messi porta la seva selecció cap al Mundial | EFE

Argentina s’ha retrobat amb la victòria davant Colòmbia (3-0) al Nacional de San Juan gràcies a una nova actuació estratosfèrica de Messi, que s’ha vestit de líder de la “banda”, ha contestat a les crítiques i ha catapultat la seva selecció cap al Mundial de Rússia 2018. Un gran gol i dues assitències de l’argentí han servit per resoldre un tràmit complicat i treure’s pressió de sobre. 

  

  

 

 

“Messi vol, Messi somnia, Messi acarona, Messi a l’arc… Messi, Messi, Messi! Futbol, futbol, futbol! Geni, geni, geni! Un país cridant per la teva cama esquerra. Un país somiant per la teva màgia. Un gol inoblidable. Per un moment d’angoixa, una alegria enorme. Visca el futbol, màgic!” Així ha cantat un gol vital Rodolfo de Paoli, relator del partit a la televisió argentina.

 

Als volts del minut 10 de partit, Leo Messi ha situat la pilota a uns 20 metres de la porteria d’Ospina. Amb la mirada estràbica no ha separat els ulls del cuir, entestat a allotjar la bola al fons de la xarxa cafetera. El xiulet ha significat l’inici d’una obra messiànica

 

El crack del Barça s’ha dirigit cap a la pilota i amb l’interior de la bota esquerra ha impactat la bola amb violència i direcció, fent-la copejar al travesser perquè acabés entrant per l’escaire de la porteria colombiana: inaturable, inigualable, indefinible.

La respiració de la Pulga ha marcat el tempo d’un gol preciós, important i històric, que torna a consagrar Messi com el que és: el millor de sempre, que apareix quan el seu equip més el necessita. El gol ha certificat una nova nit fantàstica de Messi, condimentada amb jugades de fantasia i rematada amb una assistència a Pratto, avui davanter titular de l’albiceleste, que amb el cap l’ha creuat per posar el 2-0.

Ha estat superior el conjunt del Patón Bauza, de la mà del seu referent, un profeta sense terra, que per uns dies rebaixarà el volum de crítiques absurdes al voltant de la seva figura. La primera part ha servit per guanyar el partit i a la segona s’ha lluït, tornant a protagonitzar eslàloms impossibles d’una punta a l’altre del camp. 

Ha marxat de 5 i 6 rivals, obrint a les bandes per generar perill, accions desaprofitades per Di Maria o Biglia. Ha trobat en Banega un bon soci Leo Messi, apartats de l’onze titular tant Higuaín com AgüeroMercado, Pratto i el migcampista han estat les novetats d’un equip al qual ha tornat a rendir a bon nivell Mascherano, gran assenyalat de la derrota contra Brasil.

 

Ha tornat a internar-se Messi per banda dreta per assistir Di Maria i segellar el marcador (3-0). Un golàs i dues assitències, decisiu l’argentí fins el final, decidint el partit quan ha volgut. Argentina torna a vibrar i es veu dins del Mundial de la mà del millor jugador del món. Ja és hora que quedi clar a l’Argentina, país de vocació futbolística inigualable: Messi és la màxima expressió del futbol.  



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa