Món Esport
Messi: “Espanya em va maltractar i vaig plantejar-me marxar del Barça”

Ell assegura que “segueixo patint amb les entrevistes”, però la realitat és que cada vegada que parla ho fa amb pràcticament la mateixa desimboltura amb la qual meravella setmana rere setmana els afeccionats del Barça. Leo Messi ha tornat a atendre un mitjà de comunicació, en aquest cas RAC1, i no ha tingut cap mena de problema a repassar, a banda d’aspectes purament relacionats amb el futbol, els altres d’àmbit més personal. I de descobrir un episodi que, fins ara, no havia explicat amb la mateixa sinceritat.

El capità blaugrana ha reconegut que va estar a punt de marxar del Barça per culpa de la persecució d’Hisenda. “Hi va haver un moment en què vaig acabar esgotat per un munt de circumstàncies. Sobretot l’època del 2013 i el 2014, quan vaig començar a tenir problemes amb Hisenda. Va ser molt difícil per a mi i per a la meva família. La gent no estava ben informada i parlava sense conèixer els detalls. Vaig ser el primer i per això va ser tan dur tot. Després van fixar-se en la resta de futbolistes. El millor de tot és que els meus fills eren petits i no s’adonaven de moltes coses”, ha revelat.

La reflexió de Messi, no obstant això, no ha acabat aquí: “En aquesta època vaig pensar a marxar del Barça, no per voler deixar el club sinó per voler marxar d’Espanya. Sentia que m’estaven maltractant. Tenia les portes obertes de molts llocs, però no hi va haver cap oferta formal perquè tothom sabia el que sento pel meu club”. Al final, no obstant això, l’argentí no va marxar de casa seva i no hi va haver desenllaç tràgic. De fet, en la mateixa entrevista a RAC1, Messi ha assegurat que la seva idea i la de la seva família és “viure tota la vida a Barcelona”.

“Mai no he parlat català, sempre he parlat castellà. Però els meus fills sí. Rebre la distinció de la Creu de Sant Jordi va ser impressionant per a mi. És un premi diferent de qualsevol altre. He viscut més aquí que a l’Argentina. Els meus fills són catalans. Mateo, de fet, va néixer l’11 de setembre”, ha sentenciat.

Les declaracions més personals de Leo Messi

Messi al Cirque du Soleil: “La veritat és que l’espectacle és impressionant. Al principi, quan es va començar a gestionar tot, va ser tant estrany com increïble. No és normal que es facin aquestes coses quan una persona està tan present. Generalment es fa en honor a persones que ja no hi són. Que s’hagin inspirat en mi ha estat increïble. Encara no l’he vist tot, només algunes parts. Vull esperar a l’estrena com tothom”.

Et sents Déu?: “No, i no em preocupa que m’ho diguin, però no m’agrada. És bonic, la gent no m’ho diu amb maldat, però és quelcom molt exagerat. Els meus fills ho copien tot, i per això crec que el millor és que no sentin coses tan grans”.

Un futbolista reservat: “Soc una persona que em tanco molt en mi mateix, que no soc de parlar al voltant dels meus problemes ni les meves inquietuds. El meu entorn sempre m’ajuda molt. La meva voluntat és estar centrat en el que implica la pràctica professional del futbol”.

La vida dels seus fills: “Tinc la sort que el Thiago, el gran, ja fa temps que té un grup d’amics molt bonic. Són amics per l’amistat real, tot plegat ara s’estan adonant de qui és el seu pare. S’estimen molt. I en Thiago és una persona molt intel·ligent i sap diferenciar les coses”.

El Messi pare: “No soc de sortir molt, m’agrada estar a casa meva. Però amb els nens ho he de fer. Miro sèries, sobretot per l’Antonella. Veig les que ella veu quan aconseguim que els nens s’adormin. Ara jugo una mica més a videojocs. Ho feia molt quan era petit i ho vaig deixar, però ara que el Thiago comença a jugar jo ho faig amb ell”.

Els seus problemes amb Hisenda: “Hi va haver un moment en què vaig acabar esgotat per un munt de circumstàncies. Sobretot l’època del 2013 i el 2014, quan vaig començar a tenir problemes amb Hisenda. Va ser molt difícil per a mi i per a la meva família. La gent no estava ben informada i parlava sense conèixer els detalls. Vaig ser el primer i per això va ser tan dur tot. Després van fixar-se en la resta de futbolistes. El millor de tot és que els meus fills eren petits i no s’adonaven de moltes coses”.

Un episodi que podria haver tingut final tràgic: “En aquesta època vaig pensar a marxar del Barça, no per voler deixar el club sinó per voler marxar d’Espanya. Sentia que m’estaven maltractant. Tenia les portes obertes de molts llocs, però no hi va haver cap oferta formal perquè tothom sabia el que sento pel meu club”.

La seva casa és Barcelona: “Ara per ara, la meva idea i la de la meva família és acabar aquí. Estic molt bé aquí i no m’agradaria trencar les amistats dels meus fills. Jo ja vaig passar per això i no voldria que ells ho fessin. La nostra voluntat és viure a Barcelona tota la nostra vida. Això pot canviar, però la nostra idea ara mateix és aquesta. De vegades hem de pensar en la família, que és el més important que hi ha”.Comentaris

  1. Icona del comentari de: Teresa a octubre 09, 2019 | 14:02
    Teresa octubre 09, 2019 | 14:02
    Leo, dóna per fet que Espanya et va perseguir perquè tu eres jugador del Barça, un club CATALÀ que a més els fa ombra i ens ajuda, als catalans, a aguantar les persecucions espanyoles. Llavors, sense voler, van obrir la caixa dels trons: eren molts els jugadors que poc o molt tenien embolics amb Hisenda, fins i tot Ronaldo (aquí es va suavitzar la persecució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa