Messi declara unilateralment la presència de l’Argentina al Mundial (1-3)
Lionel Messi celebra el segon gol davant l'Equador.
Lionel Messi celebra el segon gol davant l’Equador. | EFE

La selecció argentina de futbol li deu tot a Lionel Messi. Almenys en el present. El jugador del Barça, el millor futbolista del món i única esperança dels argentins ha classificat, amb tres gols espectaculars -remuntada inclosa-, una albiceleste que tenia un peu fora del Mundial abans de disputar el partit d’aquesta matinada davant l’Equador (1-3). I gairebé n’ha tret els dos peus quan els locals han evidenciat els problemes de l’equip de Sampaoli.

Els primers quinze minuts de l’Equador-Argentina han estat la gran definició de la selecció albiceleste en aquesta classificació per al Mundial. Absolutament desorganitzada, en el minut 1 l’equip local ha aprofitat la pífia defensiva per avançar-se en el marcador amb un gol de Romario Ibarra. L’eix defensiu argentí ha estat un drama i ha regalat el primer atac al rival jugant-se el pas a Rússia a vida o mort, en noranta minuts decisius.

Però qui ha despertat l’Argentina i les seves opcions ha estat l’únic futbolista en el qual confia tot un país. El capità i líder d’un combinat que no acaba d’entendre els moviments del seu jugador franquícia i que ho fia tot al seu desequilibri individual. Lionel Messi ha fet valer l’etiqueta de llegenda i en només un quart d’hora ha capgirat el marcador. Ell sol, primer en una paret amb Di María i, posteriorment, en un obús a l’escaire, ha remuntat l’1-0 inicial per tornar a situar l’Argentina entre les 32 seleccions que lluitaran pel gran trofeu.

Però l’Argentina no ha estat res més. Messi i deu més davant un Equador que ha dominat, que ha generat més futbol i que ha merescut vèncer un equip de Jorge Sampaoli que haurà de canviar la cara per complet si vol competir pel trofeu més prestigiós a nivell internacional. Quan el ’10’ ha volgut, l’albiceleste ha sentenciat. Amb una nova conducció endimoniada i una definició sublim, per sobre el porter, Messi ha tornat a recordar qui és i seguirà essent el millor futbolista de la història.