Món Esport
Messi arriba als 700 gols oficials
  • CA

Una de les millors definicions de Leo Messi és que és un futbolista capaç de fer coses extraordinàries habitualment, de normalitzar el que no és normal. Els afeccionats del Barça estan acostumats a l’excel·lència, ja que tenen la sort de gaudir-la setmana rere setmana. Ara, a més, el calendari atapeït de la Lliga de la nova normalitat permet als culers contemplar les meravelles de l’argentí cada tres dies. Una benedicció. Aquest dimarts, el millor jugador del món ha aprofitat la visita transcendental de l’Atlètic de Madrid al Camp Nou per celebrar el gol número 700 de la seva carrera professional i repassar el seu nom en els llibres d’història del futbol mundial.

Més de 15 anys després del seu primer gol contra l’Albacete, d’aquell 1 de maig del 2005 que va canviar la història del Barça, Leo Messi s’ha consagrat com al màxim golejador històric de la Lliga espanyola, condició que ostenta, val a dir, des de fa molt de temps. Amb el seu gol contra l’Atlètic, l’argentí ha arribat a l’astronòmica xifra de 700 dianes entre les que ha marcat amb la samarreta del Barça (630) i amb la de la selecció argentina (70). De totes aquestes, 441 han estat a la competició de la regularitat. En total ha celebrat 700 gols en 860 partits; la mitjana, de 0,81, és estratosfèrica i evidencia que, malgrat que és molt més que un simple rematador, l’encert de cara a porteria és un dels seus punts forts.

L’Atlètic de Madrid, la seva segona víctima preferida

Segurament, només hi havia un rival més significatiu perquè Messi anotés la diana 700 de la seva carrera. El capità del Barça és la bèstia negra de l’Atlètic. El conjunt madrileny és el segon que més vegades ha patit la seva voracitat, només superat pel Sevilla (37). Amb el d’avui, l’argentí ha marcat 32 gols en 41 partits contra els matalassers: 26 a la Lliga, cinc a la Copa i un a la Supercopa d’Espanya. 18 d’aquests han estat al Camp Nou. Curiosament, els de Simeone també van encaixar el seu gol número 600. València (28), Reial Madrid (26) i Espanyol (25) completen la llista de conjunts que més dianes han rebut de Messi.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa