Món Esport
El Barça revela el full de ruta del mercat de fitxatges d’hivern
  • CA

El director de l’Àrea de Futbol del Barça i una de les figures més determinants pel que fa a la planificació esportiva i al mercat de fitxatges, Mateu Alemany, ha explicat en declaracions a Movistar LaLiga quin serà el full de ruta del club blaugrana de cara a la pròxima finestra de traspassos hivernal, que començarà el dia 1 de gener. El tècnic Xavi Hernández ha demanat que hi hagi reforços a la plantilla, de cara a apuntalar el seu projecte, que ja està donant bons resultats amb el que té al dia d’avui, però que amb algunes peces concretes podria ser molt millor.

Alemany ha assegurat que el primer pas, abans de poder fer qualsevol altra cosa, serà “generar fair play financer”. Això significa que el Barça redueixi la massa salarial de la plantilla perquè el límit pugui ser superior i que d’aquesta manera els fitxatges puguin ser inscrits a la Lliga. Alemany no ha donat noms, però ha assegurat que és “urgent” que passi això abans de fer qualsevol altra cosa. En aquest sentit, el club busca sortida a jugadors com Samuel Umtiti, Philippe Coutinho, Neto Murara o Luuk de Jong, sense lloc de l’equip, i altres que han perdut protagonisme amb Xavi, però que poden tenir mercat, com Óscar Mingueza o Sergiño Dest.

A més a més, una renovació a la baixa d’Ousmane Dembélé, la qual es podria tancar aviat, també seria rellevant pel mateix motiu i Alemany ha deixat molt clar que la secretaria tècnica treballa en aquesta direcció: “És un jugador molt important per a nosaltres”. La retirada sobtada del Kun Agüero també contribuirà a tenir més marge salarial, però les sortides continuen sent la part més fonamental del full de ruta.

Un cop hagi passat això, el Barça ja podrà encarar la segona part i la més il·lusionant del mercat de fitxatges: l’arribada de futbolistes. Alemany ha reconegut que “sabem quins jugadors volem” i ha insinuat que els noms que estan sonant a la premsa esportiva, són els desitjats. El diari Sport assegura que l’acord amb el Manchester City per Ferran Torres ja està gairebé segellat i si el Barça pot fer lloc a la massa salarial, arribarà de seguida. Edinson Cavani és una altra opció real, però el Manchester United ha frenat la seva sortida a causa de les baixes que tenen per Covid-19.



Més notícies
Dembélé i Xavi, al vestidor del Barça | FC Barcelona
Dembélé hauria decidit renovar amb el Barça
Notícia: Dembélé hauria decidit renovar amb el Barça
Comparteix
Així ho ha avançat Foot Mercato, un mitjà francès especialitzat en el mercat de fitxatges
Joan Laporta, durant el comiat de Messi | Europa Press
La Covid frustra un fitxatge del Barça
Notícia: La Covid frustra un fitxatge del Barça
Comparteix
El Manchester United no deixarà sortir Edinson Cavani enmig de la nova onada de casos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa