Món Esport
Marc Duch: “És un frau, un engany directe al soci”
  • CA

La investigació de TV3 que ha destapat la opacitat de la operativa de venda d’entrades VIP del Camp Nou a través del Seient Lliure ha provocat la resposta immediata de l’entorn del Barça. Concretament, el primer col·lectiu a aixecar la veu ha estat Manifest Blaugrana. L’associació, que fiscalitza externament la gestió de la junta directiva barcelonista, s’ha mostrat molt contundent amb les informacions que certifiquen que, en deu partits concrets de les darreres tres temporades, el club ha ingressat molts més diners dels declarats davant el soci que ha alliberat la seva localitat.

En declaracions a El Món, el president de Manifest Blaugrana, Marc Duch, ha estat directe qualificant l’operació de “frau, un engany directe al soci. L’entrada es diposita al club perquè la comercialitzi. El club ho fa, però no li diu al soci el preu de venda real”. I insisteix: “El soci fa confiança al club donant-li una entrada perquè la vengui, perquè es beneficiin les dues parts i perquè l’estadi estigui ple. Si el club li diu que s’ha venut per 150, el soci s’ho ha de creure. Si aquesta cadena de confiança es trenca venent l’entrada per 1.500 euros i dient-li al soci que l’has venut per 200, per extensió has de perdre la confiança en tota la resta de la gestió”.

 

Duch demana a la junta directiva que, en el cas de voler dur a terme aquest negoci, s’informi l’abonat que es disposa a vendre la seva localitat al Seient Lliure de tot el procés i del preu final. “Que li expliqui al soci. La seva cadira, si la va a comprar a taquilla, no la podrà comprar a 150 euros perquè es ven a 1.500 euros. S’ha de comprar amb tot el paquet inventat pel club”.

Aquesta situació, d’altra banda, perjudica els socis blaugrana que no disposen d’abonament, però que volen aprofitar-se del Seient Lliure per aconseguir una entrada per a un partit concret. “Els perjudica perquè s’encareix un sector de les entrades alliberades i no hi pot accedir”, considera Duch. “Estan orientades a un públic amb un preu adquisitiu molt alt i el soci no abonat, que en teoria pot accedir a totes les entrades amb un 20% de descompte, no pot accedir a unes entrades concretes”.

 

Manifest Blaugrana es posa a disposició del soci

 

L’associació, ara, té la intenció de recollir tota la informació al voltant del possible frau i de posar-la a disposició del soci barcelonista per a què, després de consultar-la, pugui emprendre les seves pròpies accions. “Quan ho tinguem tot ben dissenyat publicarem tota la nostra informació i posarem eines a disposició dels socis perquè prenguin les mesures que corresponguin i excerceixin el seu dret. Farem feina proactiva perquè el soci pugui reclamar i calcular en quina mesura l’afecta tot aquest frau”, ha explicat Duch.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa