Món Esport
Luis Suárez i Di María van desviar els seus drets d’imatge a Panamà
  • CA

Els futbolistes professionals Luis Suárez i Ángel Di María van desviar els seus ingressos pels drets d’imatge al Panamà. Així ho assegura el diari holandès NRC en un reportatge publicat d’aquest dijous, basat en una documentació clau que revela un entramat empresarial al país centreamericà. Suárez va tenir l’empresa del 2006 fins el 2014, quan va fitxar pel Barça, mentre que Di María ho feu del 2013 al 2016, en un muntatge dut a terme mentre formava part de la plantilla del Reial Madrid.

Segons explica el diari neerlandès, Luis Suárez va obrir la societat Meltockets Investments S.A. quan va fitxar pel Groningen, el seu primer equip europeu després de debutar com a professional a Nacional de Montevideo, i la va mantenir fins que va segellar el seu traspàs al Barça. Vuit anys en els quals va passar de ser un jugador pràcticament desconegut a una estrella mundial, fitxant per l’Ajax el 2007 i pel Liverpool el 2010.

 

Segons la documentació, el despatx d’advocats que el va ajudar a crear l’entramat a Panamà fou Alemán, Cordero, Galindo & Lee, també protagonista en l’operació contra la família Pujol amb el traspàs de diners del fill Jordi Pujol Ferrusola al mateix país centreamericà.

“Fins on jo sé, Luis va atorgar els seus drets d’imatge el 2006, quan tenia 19 anys, a Meltockets, una empresa que ell mateix posseïa i que va ser declarada a les autoritats fiscals corresponents des que va passar a ser el meu client, ha explicat el representant del futbolista blaugrana Pere Guardiola, germà de Pep. En declaracions a NRC, Guardiola també aclareix que treballa amb Suárez des del 2010, quan va fitxar pel Liverpool, i que no té res a veure amb la creació de la societat.

 

Un cop va fitxar pel Barça, Luis Suárez va finalitzar la relació amb Meltockets Investments S.A. i va obrir una nova societat a l’Avinguda Diagonal de Barcelona, Crantoace XXI S.L., a la qual va traspassar l’explotació de tots els seus drets d’imatge. “Quan Luis va venir a Espanya vam crear una empresa espanyola per explotar els seus drets d’imatge d’acord amb la legislació fiscal del país i amb les recomanacions d’Hisenda”, ha assegurat Guardiola.

 

Di María, durant la seva estada al Reial Madrid

 

L’extrem argentí ha mantingut una empresa a Panamà, amb la qual també explotava els seus drets d’imatge, fins ben entrat el 2016. Ángel Di María, jugador representat per Jorge Mendes -el mateix agent de Mourinho i Cristiano Ronaldo- va disposar d’una societat offshore a la república centreamericana des del 2013 -el seu segon any al Reial Madrid- fins tres anys després, quan s’ha incorporat a les files del PSG.

 

Sunpex Corporation Inc va facturar un mínim de 5,1 milions d’euros en els tres anys que es va mantenir oberta, fins que a finals del 2016 la Fiscalia Provincial de Madrid va denunciar l’exjugador blanc pel frau.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa