Món Esport
Les tres claus del Màlaga 2-0 Barça
  • CA

El Barça ha fet el paperina a Màlaga. Amb una oportunitat d’or per recuperar el liderat, després de l’empat del Reial Madrid al Bernabéu en el derbi davant l’Atlètic, els blaugrana no han estat capaços de guanyar en la seva visita a Andalusia. L’equip ha estat per sota del nivell durant gairebé els noranta minuts. Amb una primera part desastrosa, amb moltes imprecisions, massa faltes comeses, poques idees en la creació i diverses desconnexions defensives, el Barça encaixat un gol que ha estat definitiu. En la segona part, ni els canvis han fet el seu efecte i en el darrer minut els blaugrana han encaixat el segon. Aquestes són, segons El Món, les tres claus del partit:

1. Mascherano i una banda dreta coixa

Incomprensiblement, Luis Enrique ha decidit, aquest dissabte, situar Javier Mascherano de lateral dret, en un retorn clar al 4-3-3 tradicional. Que l’argentí se situï en aquesta banda no és novetat, ja que el tècnic asturià ja ha provat sistemes on Mascherano ha ocupat el lateral, però on també ha tingut companys realitzant les tasques d’extrem dret. A Màlaga, Mascherano ha hagut de cobrir tota la banda. Amb Denis Suárez situat a l’interior dret i amb Messi abandonant la banda la major part del temps per crear superioritats pel centre, al ’14’ no li ha quedat més remei que afegir-se a l’atac com a lateral llarg, un fet que ha significat convertir la banda dreta en un sector pràcticament inutilitzable en les jugades ofensives. Visiblement perdut i sense idees, Mascherano no ha ajudat els companys en la recerca d’ocasions.

 

2. Un Mathieu completament desconnectat

Al costat de Mascherano, el Barça ha saltat a La Rosaleda amb tres defenses esquerrans: Umtiti, Mathieu i Jordi Alba. El pèl-roig ha navegat en les poques accions ofensives del conjunt local i ha estat el gran protagonista -negatiu- del gol del Màlaga. Fent malament la tàctica del fora de joc, fixant-se poc en la posició de Sandro Ramírez, que arrencava des del seu propi camp i, a més, trencant-lo per un metre ben bé, el francès no ha pogut assolir el seu objectiu: que l’assistent aixequés la bandera i invalidés la jugada. Per si encara no havia quedat prou retratat, Mathieu ha protestat airadament la posició correcta del jugador del Màlaga. Al descans, Luis Enrique ha decidit que ja n’hi havia prou i l’ha substituït.

3. L’expulsió de Neymar Jr

Després d’unes últimes actuacions d’un nivell altíssim, salvant el Barça amb exhibicions futbolístiques dignes d’un dels millors jugadors del món, Neymar Jr ha tingut un rendiment discutible a La Rosaleda. Poc concentrat, forçant una targeta groga a la primera part per cordar-se les botes davant la pilota, impedint un llançament de falta del Màlaga, s’ha equivocat en diverses accions ofensives escollint jugades individuals per davant les col·lectives. Amb derrota, i amb la necessitat de l’equip de sumar els tres punts i recuperar el liderat, en una acció sense transcendència ha provocat la segona groga i ha marxat a la dutxa abans d’hora. Amb el Màlaga tancat, el Barça no ha pogut generar superioritats. L’expulsió de Neymar Jr ha marcat bona part del partit.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa