Món Esport
Les tres claus del Màlaga 0-2 Barça
  • CA

El Barça s’ha aprofitat d’un Màlaga totalment desmoralitzat per fer un dels millors partits de la temporada. Sense Messi, ni Andrés Iniesta, els blaugrana han superat els andalusos en base a un joc directe, ràpid i precís que ha superat, en la gran majoria d’accions ofensives, la defensa d’un equip molt tocat psicològicament. Valverde ha resolt les baixes importants cedint el lideratge a Coutinho i donant-li opcions a un Dembélé molt participatiu i intens. Aquestes són, segons El Món, les tres claus del partit:

1. Coutinho, més interior que Paulinho

La posició d’interior esquerre no és per a Paulinho. El brasiler és un futbolista que necessita no estar pendent del moviment de la pilota per oferir-se en la fase de construcció. La tendència apropar-se a les zones ofensives i a allunyar-se de Sergio Busquets el converteix en un atacant més, integrat en posicions de mitjapunta, prop de Suárez, i amb una clara voluntat de penetrar a l’interior de l’àrea en les accions atacants del seu equip. Coutinho també és un jugador vertical, però és capaç de pausar el joc, d’associar-se amb els migcampistes i de baixar a rebre pilotes al cercle central. La lectura del futbol del futbolista més car de la història del Barça l’ha permès llegir els moviments del seu compatriota i no deixar el mig del camp orfe de qualitat tècnica.

 

2. La confiança de Dembélé

Ousmane Dembélé necessitava un partit com el d’aquesta nit. Gairebé noranta minuts, un rival assequible, una defensa toveta i tot un ventall d’opcions ofensives per exhibir el seu futbol. El francès ha fet una bona actuació, oferint-se per rebre la pilota, encarant, superant rivals i prenent decisions correctes que han acabat en ocasions de perill i, fins i tot, en gols. En el segon, Dembélé assisteix Coutinho que, amb enorme qualitat, bat Roberto amb un gran cop de taló. El jove extrem, després de l’acció del gol, ha crescut en confiança i s’ha mostrat més participatiu i valent. Després dels mals minuts a Las Palmas i, posteriorment, a Lleida en la Supercopa de Catalunya, Dembélé demanava a crits un partit com el de Màlaga.

3. Jordi Alba sense Messi

El lateral esquerre del Barça segueix sumant assistències en aquesta Lliga. Convertit en un extrem més, el de L’Hospitalet de Llobregat és el gran soci de Lionel Messi, a qui ha regalat la gran majoria de passades de gol aquesta temporada en la competició estatal. Aquest vespre, però, sense Messi a la gespa, Alba ha buscat tenir la mateixa participació en atac tot i no trobar el seu company preferit en les jugades en les quals ha arribat a línia de fons. Ara bé, el lateral català ha sumat una nova assistència en el seu compte particular després d’una preciosa centrada lateral teledirigida al cap de Luis Suárez, que no ha perdonat. La pilota ha sobrevolat, plana, directa, per sobre els centrals del Màlaga fins superar el darrer, moment en el qual ha descendit fins la zona del davanter uruguaià. Una passada brillant.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa