Les tres claus del Granada 1-4 Barça

El Barça ha signat, en línies generals, un bon partit a Granada. Sense Messi, ni Piqué, els blaugrana han dominat un equip necessitat de punts i en una clara línia descendent, després de tres derrotes consecutives (avui la quarta). Els de Luis Enrique, amb retorn al sistema 4-3-3, però amb l’invent d’André Gomes a l’extrem dret i de Rafinha a l’interior esquerre, han estat molt superiors i, tret d’uns minuts de desconcert a la segona part, han golejat amb total mereixement. El domini de la pilota, l’exhibició de moviments ofensius de Luis Suárez i l’adaptació de Paco Alcácer a l’extrem dret han estat, segons El Món, les claus del partit.

1. Domini i futbol directe

Semblen dos conceptes oposats, però no ho són. El Barça ha superat el Granada en totes les fases del joc i, sobretot, en el domini de la pilota i dels temps. Amb llargues possessions i amb diverses arribades a l’àrea, els blaugrana han trobat en la defensa de l’equip local un gran botí per assaltar. La bona circulació de la pilota, ràpida i amb criteri, ha permès els barcelonistes trobar la porteria d’Ochoa amb molta facilitat, disposant de grans oportunitats per avançar-se al marcador i fabricant un gol en només dos tocs. La paciència per dominar l’esfèrica i l’aprofitament d’espais per crear accions de perill a tota velocitat han complicat la vida a un Granada que no ha pogut treure’s l’alta pressió del Barça de sobre, sobretot amb el desequilibri de Neymar Jr i les desmarcades i facilitat de rematada de Luis Suárez. L’uruguaià ha tornat boja la fràgil defensa andalusa.

2. Exhibició corporal de Suárez

El partit de Luis Suárez a Granada ha estat espectacular. Acompanyant Neymar Jr, l’uruguaià i el brasiler s’han repartit el lideratge de Messi -avui absent- i han dut de corcoll la defensa de l’equip de Lucas Alcaraz. El davanter charrúa s’ha inventat totes les oportunitats del Barça a la primera part, fins que ell mateix, amb una brillant desmarcada i una magnífica vaselina ha situat el 0-1 en el marcador. Ha obligat Ochoa a intervenir en tres clares ocasions generades pel seu posicionament a l’àrea, ha enviat un preciós xut -que només ell ha vist- al travesser, ha provocat un clar penal de Lombán que l’àrbitre no ha xiulat i ha fet el gol. Una primera part impressionant. Però l’exhibició de Suárez no ha acabat en els primers 45 minuts. Per ajudar el Barça a dominar el marcador, després de l’empat de Boga, el ‘9’ ha tornat a protegir la pilota amb el cos i ha assistit gairebé sense mirar un Paco Alcácer que no ha perdonat. Un partit sensacional.

3. L’adaptació de Paco Alcácer

Després d’haver estat molt discutit pel rendiment en els pocs minuts dels quals ha disposat al llarg de la temporada, Paco Alcácer s’ha reinvindicat aquest diumenge com una figura útil pel Barça. Entrant en substitució de Rafinha i ocupant una posició molt poc habitual, l’extrem dret, el de Torrent ha sabut interpretar les seves funcions i ha practicat un futbol eficaç, essent important per a què l’equip blaugrana sumés els tres punts al Nuevo Los Cármenes. Alcácer ha assistit Suárez en una claríssima oportunitat de gol, ha fet el segon del Barça en un moment d’apagada general i ha completat la seva actuació amb una bona assistència a Neymar Jr, que ha significat el quart gol culer i el número 100 del brasiler amb la samarreta blau i grana (avui de púrpura). La lesió de Rafinha el permetrà gaudir d’una nova oportunitat.