Món Esport
Les tres claus del Barça 3-0 Sevilla
  • CA

El Barça, com ja va fer davant el mateix Sevilla al Sánchez Pizjuán, ha fet 45 minuts excepcionals. Aquesta vegada, però, han estat els primers. En aquella ocasió, els blaugrana van superar els de Sampaoli després d’una primera part totalment local i amb una reacció espectacular en la segona. Aquest dimecres, els culers han deixat tocat i enfonsat el Sevilla en un primer temps imparable. Amb pressió, amb intensitat, amb alegria, circulació de pilota i fluidesa, el Barça ha golejat els andalusos per deixar encarrilat el partit abans del descans. Tres punts importantíssims per als catalans per a seguir perseguint el Reial Madrid. Segons El Món, aquestes són les tres claus del partit:

1. La intensitat en la pressió del Barça

El Barça ha fet un dels partits més brillants en l’aspecte físic i mental. Des del primer minut, els onze jugadors del conjunt blaugrana s’han implicat en la pressió alta, fins i tot Messi, posant en molts problemes la defensa del Sevilla i obligant-la a llançar la pilota sense opció de jugar-la en curt. Aquesta pressió, intermitent per evitar el cansament extrem, ha facilitat la recuperació de pilotes en zones perilloses d’atac i ha obligat el Sevilla a retrocedir metres per no deixar la defensa exposada. El Barça ha mostrat la seva millor cara en l’aspecte d’intensitat, on ha mostrat una clara intenció d’igualar -i superar- forces amb un Sevilla sempre dur en la parcel·la física. Fins ben entrada la segona part, els de Luis Enrique han mantingut una predisposició impecable, en la pressió defensiva i en la sortida en velocitat a l’atac.

 

2. Ràpida circulació de pilota i fluidesa

Sobretot en la primera part, el Barça ha estat clarament superior amb la pilota sota el seu domini. I no només ha sotmès el Sevilla amb altes possessions d’esfèrica, sinó amb la geolocalització d’aquesta en camp andalús en un alt percentatge, gairebé un 70% del temps. El conjunt blaugrana ha mogut la pilota amb moltíssim criteri, amb fluidesa i amb una clara intenció de tancar el Sevilla al seu terreny de joc i en l’últim terç de camp. La segona part ha fet canviar aquest percentatge, pel resultat -ja sentenciat- i pel pas dels minuts, amb el Barça obligat a superar el proper dissabte el Màlaga i amb la Juventus només tres dies després.

3. Rakitic, en atac i en defensa

Un dels millors futbolistes del partit, obviant el paper de Luis Suárez i Lionel Messi en l’apartat golejador, ha estat Ivan Rakitic. Essent partícep i home clau en la gran intensitat i pressió de les quals hem parlat en el primer apartat, l’ex del Sevilla s’ha retrobat amb la seva millor versió en el 3-4-3 instaurat per Luis Enrique des de la patacada a París. Més alliberat per la cobertura de banda de Sergi Roberto, connectant amb els seus companys migcampistes i tenint poder per sortir al contraatac amb els homes més ofensius, Rakitic ha brillat amb llum pròpia en un vespre plujós al Camp Nou. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa