Món Esport
Les altres golejades del Barça al Madrid en el segle XXI
  • CA
Luis Suárez celebra el seu tercer gol contra el Reial Madrid.
Luis Suárez celebra el seu tercer gol contra el Reial Madrid. | EFE

El contundent 5-1 del Barça al Reial Madrid s’afegeix a la llista de golejades que els blaugrana han infligit al seu màxim rival durant els divuit anys que portem de segle XXI. Des del 3-0 dels culers als blancs amb Frank Rijkaard a la banqueta fins a la voluminosa victòria d’aquest diumenge que va sentenciar Lopetegui, els afeccionats del club català ja han celebrat set grans triomfs davant el seu principal contrincant pel títol de Lliga.

 

Eto’o ensenya el camí

 

Tot va començar amb el mític gol de Samuel Eto’o, que va aprofitar una badada de Casillas i Roberto Carlos per avançar el Barça i començar a dibuixar la primera golejada del Barça al Madrid en l’actual segle. Era la temporada 2004/05 i Van Bronckhorst i Ronaldinho, de penal, van completar el primer triomf incontestable dels culers contra el seu etern rival. Per tot el que s’havia viscut en el passat, semblava que tornaria a passar molt temps abans que el Camp Nou tornés viure una nit semblant. Ans al contrari, Frank Rijkaard i els seus van fer els primers passos d’una època gloriosa.

 

 

El Bernabéu es rendeix a Ronaldinho

 

I és que, només un any després, Ronaldinho va fer una exhibició a la capital espanyola que va passar a la història dels Clàssics i, per què no dir-ho, del futbol. A domicili, el Barça va aconseguir el mateix resultat (0-3) gràcies al recital del somrient jugador brasiler. Les imatges del Santiago Bernabéu ovacionant-lo van fer la volta al món.

 

 

El 2-6 o el naixement de l’imparable Barça de Guardiola

 

Els afeccionats del Barça van haver d’esperar una mica més, a la gloriosa temporada 2008/09, per veure la següent lliçó al Madrid, però l’espera va pagar la pena. La primera obra mestra de Pep Guardiola va servir als blaugrana per ridiculitzar els madrilenys amb els seus seguidors com a principals testimonis. Henry (2), Puyol, Messi (2) i Piqué van fer els gols en una tarda que mai serà oblidada per ningú.

 

 

Una maneta per enrojolar Mourinho

 

Menys d’un any després, a més, Guardiola va donar la benvinguda a Mourinho amb un 5-0 que també quedarà gravat a foc en l’imaginari col·lectiu dels Clàssics. Xavi, Pedro, Villa (2) i Jeffren van desdibuixar el Madrid en una pallissa que va destacar, més enllà del resultat, per la lliçó futbolística.

 

 

Es pot envair Madrid amb Messi… i sense ell

 

Les darreres golejades del Barça al Madrid s’havien produït al Santiago Bernabéu. Primer, amb Luis Enrique a la banqueta, el curs 205/16, els blaugrana es van sobreposar a una lesió de Messi imposant-se amb un 0-4 gràcies a les dianes de Suárez (2), Neymar i Iniesta. Isco va ser expulsat i Rafa Benítez acomiadat. Zidane el va substituir i va donar moltes alegries a la capital d’Espanya, però no va marxar de l’entitat blanca sense haver encaixat una dolorosa derrota: la temporada passada, el Barça va adjudicar-se virtualment el títol de Lliga al desembre en passar completament per sobre del seu màxim competidor (0-3).

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa