Món Esport
Lenglet maquilla la grisor del fons d’armari al Reino de León (0-1)
  • CA
Lenglet celebra el seu gol contra la Cultural Leonesa.
Lenglet celebra el seu gol contra la Cultural Leonesa. | EFE

La Cultural Leonesa ha fet suar de valent el fons d’armari d’un Barça que ha pagat la manca d’efectius rodats i la seva conseqüent falta de ritme (0-1) en un duel que només ha maquillat el gol de Lenglet al minut 91. El vigent campió de Copa ha patit de valent en un escenari, el Municipal Reino de León, d’on ara fa nou anys en va sortir amb els deures fets, un 0-2 amb doblet de Pedro Rodríguez. Aquest cop, el millor del conjunt blaugrana ha estat el seu porter, Cillessen, l’únic que ha estat al nivell del que exigia la cita. 

 

Al primer temps, la Cultural ha sotmès el Barça a un ritme trepidant, gràcies a una pressió intensa i eficaç. En bloc baix, l’equip lleonès alternava a un replegament igualment efectiu, cedint al Barça la iniciativa, però tancant qualsevol mena d’espais interiors. El conjunt blaugrana, erràtic en les passades a terreny rival, no ha trobat el ritme ni l’estratègia per desfer l’entramat defensiu local. Al mig del camp, s’ha notat la inactivitat del mig del camp del Barça, amb Arturo Vidal, Denis Suárez i Sergi Samper. Aquest últim ha allargat la mala fortuna que l’ha acompanyat en els darrers anys, ja que en una acció fortuïta, on ni tant sols tenia la pilota al seu control, ha patit un problema físic a la cama dreta, després d’un salt, que l’ha obligat a deixar la gespa abans d’hora, al minut 32. La seva cara a la banqueta ho deia tot: un jugador que prometia molt, però a qui les lesions han impedit tenir la continuïtat desitjada. Feia deu mesos que no jugava, i en el seu retorn, s’ha tornat a trencar. Segons el conjunt blaugrana, té unes molèsties al soli de la cama dreta. Aquest dijous se li faran més proves per saber l’abast exacte de la lesió. 

 

En defensa, Ernesto Valverdeno ha volgut córrer riscos i ha reservat els únics dos centrals sans del primer equip. Si Piqué ha seguit el partit des de casa, Lenglet ha començat seguint-lo des de la banqueta, si bé ha acabat disputant l’última mitja hora. Els titulars, al Reino de León, han estat dos jugadors del filial, Chumi i Cuenca, que com Miranda, l’altre jugador del Barça B a l’onze inicial, no ha desentonat. Tot el contrari, han donat grans mostres de col·locació, anticipació i solvència defensiva. El tècnic blaugrana havia avisat que volia ser prudent amb el nombre d’efectius del filial a l’alineació inicial, ja que la normativa en permet un màxim de quatre. La lesió de Samper, però, ha condicionat els seus plans, ja que ha situat en el seu lloc a Carles Aleñá, també amb fitxa del filial. 

 

Cillessen es llueix amb tres grans aturades

 

Lluny d’aconseguir portar el partit al seu terreny, el Barça ha tingut molts problemes per atacar. Dembélé i Malcom, dos dels jugadors que més necessitaven els minuts per reivindicar-se, han viscut una actuació força grisa, sotmesos a dos atents marcatges per part de la defensa local. El porter lleonès Palatsi, de fet, ha tingut menys feina que Cillessen, que s’ha estirat per treure una perillosa rematada ajustada al pal de Zelu al primer temps i també per blocar una falta al segon, en les que han estat les ocasions més clares del partit. El bagatge ofensiu del Barça ha estat molt pobre, ja que pràcticament no ha trepitjat àrea en tot el partit. 

 

Al tram final, l’equip de Valverde ha intentat posar una marxa més, però s’ha quedat a mitges: la reacció no ha estat suficient per trencar el mur d’una Cultural Leonesa que no ha baixat els braços en cap moment. Fins al punt que, en dos córners consecutius, han estat a punt d’avançar-se: Cillessen ha hagut d’estirar-se primer per salvar amb una gran mà el llançament de córner directe, i pocs instants després, s’ha estirat per desviar un potent tir de Sergio Marcos des de fora de l’àrea. Munir, al tram final, ha estat molt a prop d’establir el 0-1, però el seu tir ha marxat alt. Sí que ho ha fet Lenglet, que ha rematat de cap amb encert una falta centrada d’Aleñá. Un gol un punt injust pels mèrits dels locals, que estaven mereixent arribar a Barcelona amb vida. I hauria pogut ser pitjor pels locals: Denis Suárez, al minut 94, ha fregat la diana amb un xut creuat. La Cultural Leonesa ha acabat amb deu homes per l’expulsió de Sergio Marcos. L’eliminatòria viatjarà al Camp Nou la primera setmana de desembre amb mitja feina feta pel Barça. No s’hi val a badar.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa