La UEFA multa el Barça per les bengales exhibides a Lió

El màxim organisme del futbol europeu sanciona el club blaugrana amb 1.500 euros pels aldarulls dels seus afeccionats en el partit d'anada dels vuitens de final de la Champions

Bengales a l'estadi del Lió durant el partit contra el Barça.

Bengales a l’estadi del Lió durant el partit contra el Barça. | EFE

L’exhibició de bengales per part dels afeccionats del Barça a Lió, durant el partit d’anada dels vuitens de final de la Champions League que es va disputar al Parc Olympique Lyonnais, costarà al club blaugrana 1.500 euros. L’entitat culer ha sabut aquest divendres que la UEFA ha decidit multar-lo com a conseqüència d’uns fets protagonitzats pels radicals que van aprofitar el desplaçament a França per tornar a deixar-se veure.

 

El Barça, que la setmana posterior al partit va suspendre cautelarment els aficionats (identificats com a Boixos Nois) que van introduir i utilitzar bengales a Lió, no s’ha emportat la pitjor part. I és que l’Olympique sí que ha estat sancionat de forma significativa: el club francès va cometre diverses negligències en les mesures de seguretat (entre altres, el bloqueig de les escales del recinte durant el partit) i ha rebut una multa de 28.000 euros.

 

Un cop més, la UEFA és mostra inflexible quan s’infringeix la seva normativa. El Barça, però, no hagués estat multat si la policia francesa i el mateix Lió haguessin atès la seva petició de no deixar entrar diferents seguidors seus per evitar aldarulls. Al final, aquests es van produir i, ara, els blaugrana n’han patit les conseqüències, encara que de forma molt lleugera.

Nou comentari