Món Esport
La Juventus, el gegant més estimat i odiat d’Itàlia
  • CA

Bona part d’Itàlia va celebrar el triplet aconseguit pel Barça el juny del 2015, després que el conjunt blaugrana derrotés la Juventus de Torí en la final de la Lliga de Campions de Berlín. Aquell estat d’alegria no es va produir per cap sentiment d’estima a l’equip català, sinó que les celebracions al país transalpí van tenir a veure amb l’aversió al club que va sortir derrotat de l’Olympiastadion.

La Vecchia Signora és el club amb la major massa social d’Itàlia, amb uns 9 milions de seguidors. Però els seus afeccionats, més que a la ciutat de Torí -on una gran majoria simpatitza amb el Torino FC-, es distribueixen per tot el país. Segons un estudi publicat l’any 2016, només el 13% dels tifosi juventins resideixen al Piemont, mentre que el 17% ho fa al nord-est d’Itàlia, el 14% al centre i el 40% al sud i a les illes, on el Nàpols no supera els 3 milions de simpatitzants.

 

Precisament, els afeccionats del Nàpols són els més radicals en l’odi etern a la Juventus. Per aquest motiu els seus socis es van sentir altament traïts quan Gonzalo Higuaín va decidir canviar la maglia azzurra per la bianconera, aquest estiu passat. Fins i tot, Diego Armando Maradona va atacar el seu compatriota pel canvi de club. “Jo no traeixo. Abans triàvem amb el cor, ara valen els diners”, va dir.

Però no només els afeccionats del Nàpols senten animadversió per la Juventus. Els sis clubs més importants del país, el Milan, l’Inter de Milà, la Roma, la Fiorentina, el Torí i el mateix Nàpols, que entre tots ells sumen prop de 14 milions de simpatitzants, detesten profundament el club propietat de la família Agnelli, emblema de la burgesia italiana i propietaris fundadors de la fàbrica d’automòbils FIAT. Per a tots ells, la Juventus és el seu màxim enemic, el rival a batre. El partit més important de l’any arriba quan l’equip bianconero visita el seu estadi, convertint la victòria en un trofeu altament preuat.

 

És per aquest motiu que, aquest vespre, bona part d’Itàlia tornarà a sentir-se culer en l’eliminatòria que efectuarà el tret inicial al Juventus Stadium (20:45, TV3) i que finalitzarà, el proper dimecres, al Camp Nou (20:45, beIN Sports).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa