Món Esport
La Fundació Franco diu que ell va salvar el Barça
  • CA
La Fundació Franco diu que ell va salvar el Barça.
La Fundació Franco diu que ell va salvar el Barça. | Fundació Francisco Franco

La Fundació Francisco Franco torna a la càrrega només un dia després que el seu president, Juan Chicharro, ataqués el club català en conèixer que aquest li retiraria les medalles honorífiques entregades al dictador els anys 1971 i 1974. L’organització no governamental espanyola que té com a objectiu principal la difusió de la personalitat de Francisco Franco i dels assoliments del seu règim ha compartit una notícia que va publicar Intereconomía l’any 2014 que gira al voltant del fet que “Franco va salvar el Barça”.

 

El text, que critica la postura antifranquista que el Barça ha adquirit en els darrers anys, assegura que el club blaugrana “va ser l’equip més beneficiat pel règim de Franco”, ja que “va ser salvat desinteressadament d’una situació propera a la desaparició”. Sempre segons el contingut difós per la Fundació Francisco Franco, el dictador va ajudar el Barça a l’hora de qualificar els terrenys del camp de Les Corts i permetre-hi l’edificació per revalorar-los.

 

El lligam entre el directiu blaugrana Juan Gich i Fernández Miranda, director general de Promoció Social, va ser clau perquè l’entitat culer aconseguís el suposat tracte de favor. A més, la notícia també assenyala que, el 1971, el Consell Nacional d’Esports va concedir al Barça 43 milions de pessetes per construir el Palau Blaugrana i el Palau de Gel, edificacions de les quals, per cert, Franco va ser anomenat president d’honor.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa